Pune-hidratarea-pe-primul-loc-în-sezonul-cald

Vara aduce cu ea temperaturile ridicate, iar acest factor ne afectează în mod direct. Organismul are de suferit în această perioadă, astfel că trebuie să fim atenți la cantitatea de lichide consumate zilnic și să ne modificăm alimentația.

Pe durata sezonului cald, pierdem o cantitate însemnată de lichide prin procesul de reglare a temperaturii corpului, adică prin transpirație. Cantitatea minimă recomandată pe durata verii este de 2 litri de lichide pe zi.

Este foarte important să ne asigurăm rezervele de apă pentru o vară cât mai liniștită și un organism sănătos.

Pe lângă apă, vara putem consuma și ceaiuri reci. Însă, este foarte important să renunțăm la zahăr sau îndulcitori. Singurul lucru acceptat este mierea naturală. Pe lângă ceaiurile aromate, putem să ne bucurăm de gustul energizant al sucurilor proaspete de fructe sau al limonadelor.

De asemenea este important să evităm pe cât posibil lichidele acidulate, care nu ne ajută foarte mult și ne și balonează.

Trebuie să ținem cont că lipsa apei din organism nu are efecte imediate asupra sănătățiii, dar întregul metabolism ne este dat peste cap. Apariția celulitei și probleme la rinichi sau ficat sunt câteva dintre afecțiunile pe care lipsa hidratării le aduce.

Hidratarea nu vine doar din consumul de lichide. În perioadele în care expunerea la soare este ridicată, o baie caldă este o metodă ideală de hidratare. Pentru ca experiența să fie una cu adevărat relaxantă se pot adauga glicerine și suc de la două lămâi.

Hidratarea este foarte joacă un rol foarte important pentru menținerea sănătății organismului. De aceea, pe durata verii trebuie acordată o atenție aparte acestui aspect! Bucură-te de o vară frumoasă!