Salina din Oras este primul lanţ de saline din Romania. Prima salină construită sub denumirea “Salina din Oras” este cea din Timişoara în anul 2009, urmând apoi extinderea la nivel naţional cu trei noi saline construite in Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu si Galati în 2010.
Amenajarea salinelor respectă cele mai inovative principii de construcţie folosite în Europa şi America de Nord. Datorită ambientului deosebit, culorilor şi muzicii atent alese, cele 45 de minute de tratament devin un moment de relaxare şi evadare din cotidian.
Datorită generatorului de aerosoli salini instalat, concentraţia de sare din încăpere rămâne constantă pe durata întregii şedinţe. Concentraţia constantă de sare este elementul cel mai important pentru ca efectele terapeutice ale haloterapiei să fie notabile, iar simptomatologia clienţilor noştri să fie net îmbunătăţită.
Capacitatea maximă a salinei diferă în funcţie de oraşul ales pentru tratament, aceasta neputând fi depăşită deoarece fiecare şedinţă de haloterapie va necesita o programare prealabilă.
Microclimatul salinei este atent controlat prin intermediul aparaturii performante, fiind necesară menţinerea unor valori constante pentru temperatură şi umiditate.
Temperatura are valori cuprinse între 20 şi 24°C pentru a asigura confortul termic al clienţilor noştrii, fără a exista diferenţe considerabile faţă de temperatura exterioară. Conform ultimelor studii de specialitate, umiditatea trebuie să se încadreze înte 40 şi 55% pentru a obţine cele mai bune rezultate terapeutice.
În înteriorul salinei se poate intra cu încălţăminte obişnuită, fiind nevoie doar de acoperirea lor cu protecţia de unică folosinţă pusă la dispoziţie de personalul Salinei din Oraş.
Vă asteptăm cu drag!
Haloterapia: Tratamentul afectiunilor respiratorii cu aerosoli salini.
Haloterapia (din lb. greacă halos=sare) foloseşte microparticule de sare aerosolizate pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii şi nu numai. Haloterapia caută să replice microclimatul folosit în speleoterapie (lb. greacă speleos=peşteră), tratament practicat în minele de sare din Europa de Est încă din secolul al XIX-lea.
Acest tip de tratament a fost pentru prima dată menţionat în anul 1843 de către un cercetător polonez, iar începând cu acest an, recomandările medicilor de a efectua şedinţe de terapie în minele de sare au devenit din ce în ce mai dese.
Din cauza distanţei mari pe care pacienţii trebuie să o parcurgă până la salinele naturale, dar şi a efortului financiar deosebit pe care aceştia trebuie să îl facă, cercetătorii ruşi au încercat să dezvolte diferite dispozitive care să replice cu exactitate condiţiile de microclimat din ocnele de sare. Primul tip de aparatură a fost folosit chiar de Agenţia Spaţială Sovietică. Începând cu anii ’80, au fost construite numerose saline artificiale pe teritoriul Europei, cele mai multe în Rusia şi Ţările Scandinave. Generatorul de aerosoli salini folosit pentru amenajarea Salinei din Oraş are capacitatea de a produce microparticule de sare sub 5 microni, acestea fiind singurele care pot pătrunde în tractul respirator inferior, făcându-l astfel unul dintre cele mai eficiente tipuri de tratament. De-a lungul anilor au fost efectuate nenumărate studii medicale in salinele artificiale, fiindu-le demonstrate calităţile terapeutice în cazul bolilor respiratorii cronice şi al celor dermatologice. De asemenea, muzica în surdină şi culorile plăcute ajută pacienţii să se relaxeze şi sunt de un real ajutor în perioadele cu insomnii sau un nivel ridicat de stres.