Beneficiile-vitaminei-A-pentru-organism

Știai că Vitamina A este prima vitamină solubilă descoperită? Acest lucru se întâmpla în anul 1913. În timp, efectele benefice ale acestei vitamine au devenit tot mai cunoscute, iar oamenii au început să o folosească tot mai des. Aceasta are un rol esențial în reproducerea, menținerea și reîntinerirea țesuturilor epiteliale din plămâni, piele, uter și multe altele.

Ce este foarte important de reținut este faptul că Vitamina A se găsește în două variante: retinol și betacaroten.

Retinolul – principalele surse, în acest caz, sunt alimentele de origine animală: carne, organe, lapte integral, oua. O sursă bogată de vitamina A este chiar ficatul(de porc, de pasăre), acesta fiind locul unde se depozitează, în cazul excesului de vitamina A. De asemenea, se găsește în fructele și legumele care conțin carotenoide (pigmenți care determină culorile roșu, portocaliu și galben).

Betacarotenul – este cunoscut pentru efectul antioxidant puternic. Ajuns în organism, betacarotenul este convertit în pro-vitamina A, care ajută la fortificarea sistemului imunitar și a vederii. Majoritatea fructelor și legumelor care au una dintre culorile: verde, galben sau portocaliu sunt surse importante, bogate în betacaroten (morcovi, broccoli, ardei gras, ceapa, cartofi dulci etc).

Vitamina A ajută la menținerea sistemului imunitar și a sănătății în general. Spre exemplu, această vitamină ajută la îmbunătățirea funcțiilor celulelor albe din sânge și totodată, la creșterea reacției anticorpilor la antigeni. De asemenea, are un rol important în activitatea anti-virală.

Este necesară și în cazul menținerii structurii și funcției țesuturilor epiteliale și a mucoaselor aflate în plămâni, trahee, piele, cavitatea bucală, dar și în tractul gastro-intestinal. Ajutând la acest lucru, țesuturile care sunt sănătoase și intacte, apără sistemul imunitar și astfel microorganismele care cauzează diferite afecțiuni nu pot pătrunde.

Este bine de știut că vitamina A joacă un rol important în prevenirea sau tratarea următoarelor afecțiuni: acnee, dermatită atopică, diabet zaharat, vedere slabă, psoriazis sau infecții virale.

Nu trebuie să uităm de importanța unui sistem imunitar fortificat! Cu cât îi oferim mai multă atenție, cu atât ne vom bucura de o stare de sănătate foarte bună! Pe lângă efectele vitaminei A, salinoterapia, aduce și ea beneficii pentru starea de bine. Ai parte de relaxare și de un sistem imunitar fortificat, în același timp.

Te așteptăm la Salina din Oraș, să te convingi de efectele benefice ale terapiei cu aerosoli salini!