Alimentație-corectă,-organism-pregătit-pentru-schimbările-sezonului-rece

Iarna a început să-și facă simțită prezența, iar organismul nostru trebuie să fie pregătit pentru schimbările de temperatură prezente în acest sezon. Fortificarea imunității este principalul obiectiv pe care trebuie să ni-l fixăm pe întreaga perioadă a iernii.

Sărbătorile se apropie, iar masa de Crăciun este îmbelșugată și ne ademenește cu feluri de mâncare delicioase. Cu toate acestea, trebuie să acordăm o atenție sporită alimenției în această perioadă și să introducem în dieta zilnică mâncăruri care să ne ajute organismul să suporte schimbările de temperatură.

Supe și ciorbe

Atât toamna, cât și iarna, mâncărurile calde sunt recomandate pentru că încălzesc corpul și ajută la hidratarea imediată a organismului. De asemenea, datorită faptului că ingredientele principale sunt legumele, aceste feluri de mâncare sunt o sursă importantă de energie.

Condimentele

Condimentele sunt cunoscute pentru favorizarea circulației sângelui, care are legătură directă cu reglarea temperaturii corpului. Din acest motiv este indicat să introducem în alimentația noastră condimente precum piperul, scorțișoara și cuișoarele.

Ceaiurile

Pe durata iernii, ceaiurile din plante sau fructe sunt foarte apreciate. Ajută la ridicarea temperaturii corpului, iar cele bogate în vitamina C ajută la fortificarea sistemului imunitar.

Fructele

Acestea nu trebuie să lipsească din alimentație, indiferent de anotimul în care ne aflăm. Prezența lor în dieta zilnică ajută la întărirea și protejarea sistemului imunitar. Portocalele, mandarinele și clementinele, atât de prezente în acest sezon, sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamină care ajută organismul în lupta împotriva afecțiunilor din acest sezon.

Legumele

Ca și în cazul fructelor, acestea nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, indiferent de sezon. Ce e foarte important de reținut în cazul acestora este faptul că trebuie să facem alegerile potrivite în funcție de anotimp.

Alimentația este foarte importantă pe durata sezonului rece. O dietă echilibrată face minuni, indiferent de anotimp. Însă, pentru un sistem imunitar fortificat, trebuie să luăm și alte măsuri, pe lângă alimentația corectă.

Spre exemplu, terapia cu aerosoli salini ajută atât la creșterea imunității organismului, cât și în cazul unor afecțiuni respiratorii deja existente. Profită de reducerea de 50% la abonamentele de salinoterapie, în perioada 08-15 decembrie! Bucură-te de un sistem imunitar fortificat și o iarnă fără probleme!