Să ne bucurăm de natură cât mai putem!Toamna se apropie cu pași repezi, temperaturile încep să scadă, iar ploile își fac simțită prezența. Până atunci nu mai este mult, de aceea ar trebui să profităm de timpul frumos și să îl petrecem în natură. Deconectarea de la rutina zilnică este benefică atât copiilor, cât și nouă.

Astfel, cu prima ocazie când sunteți liberi, petreceți-vă timpul în aer liber alături de familie. Pe măsură ce vă îndepărtați de oraș, lăsați și grijile în urmă. Sunt o mulțime de activități distractive și educative pe care le puteți practica în natură.

Spre exemplu, îi puteți face pe cei mici să fie interesați să afle mai multe despre insecte. Puteți organiza chiar o vânătoare de insecte. Oricine a încercat în copilăria lui să prindă măcar un  licurici. Asta ar putea fi o șansă de a vă întoarce în timp, bucurându-vă de experiență ca atunci când erați copii.

După vânătoarea de insecte, puteți trece la a colecționa obiecte din natură cum ar fi bețe, frunze uscate, pietricele sau conuri. Faceți un concurs, cine colecționează un număr mai mare de lucuri din natură, într-un timp stabilit de voi, câștigă. Toate obiectele adunate de cei mici, pot fi folosite apoi pentru a face ”opere de artă”, prin lipirea lor pe o planșă mare de carton. Copiii pot astfel să facă o poveste ilustrată a aventurii pe care au avut-o în natură.

Exercițiile fizice făcute în aer liber au efecte importante asupra organismului nostru. Sportul în natură ajută la concentrare, oxigenează creierul și vă liniștește. Dacă nu sunteți un fan al sălilor de fitness, atunci acesta este o alternativă nemaipomenită. Puteți să explorați natura și să vă mențineți în formă, în același timp.

Pe lângă activitățile distractive și relaxante, puteți organiza un picnic. Luați prânzul în aer liber, bucurați-vă de cântecul naturii și de priveliștea minunată. Înainte să plecați, nu uitați să adunați toate resturile într-un sac de gunoi și să-l transportați până la cel mai apropiat tomberon. Trebuie să avem grijă de natură, așa cum are și ea grijă de noi.