Consumă-alimente-de-sezon-pentru-un-organism-sănătos

În fiecare anotimp în parte, natura ne oferă toți nutrienții necesari pentru un organism sănătos. Din acest motiv, este foarte important să introducem în alimentația noastră alimente de sezon, în funcție de perioada anului în care ne aflăm.

Este și mai important să consumăm fructele și legumele de sezon, doar în perioada în care apar, pentru a ne bucura pe deplin de toate efectele benefice pe care acestea ni le oferă.

Primăvara atenția noastră trebuie să se îndrepte către legume. După ce pe durata iernii ne-am răsfățat cu preparate grele, a sosit momentul să ne purificăm organismul, să-l ajutăm să se întărească și să fie pregătit pentru anotimpurile care urmează.

Astfel că primăvara ne luăm nutrienții din verdețuri precum: urzici, lobodă, rucola, salată, busuioc, pătrunjel sau mărar. Pregătește-ți organismul pentru lunile calde de vară consumând alimente precum: praz, brocoli, lămâie sau grapefruit.

Cum tot ne apropiem de vară, este important să știm că alimentele ușoare și răcoritoare trebuie să ne fie cele mai bune prietene în această perioadă. Fructele ca: cireșele, căpșunile, pepenele verde sau pepenele galben și legume precum: roșiile, catraveții, ardeii și dovleceii, nu trebuie să lipsească din alimentația noatră în acest sezon.

Consumul de fructe și legume crude pe perioada verii ajută la menținerea temperaturii corpului, prevenind supraîncălzirea. Trebuie să știm însă că pe durata acestui anotimp sunt de evitat proteinele animale și fructele de mare.

Fiecare anotimp în parte ne oferă alimente specifice, care să ne fortifice sistemul imunitar și să ne ajute la menținerea unui organism sănătos. Alege cu atenție alimentele pe care le consumi și bucură-te din plin de sănătate!