Beneficiile-consumului-de-varză

Varza este destul de des întâlnită în alimentația noastră. Fie că o consumăm crudă, în salate, sau gătită, aceasta este bogată în antioxidanți, care stimulează detoxifierea enzimelor.

De asemenea, este o sursă importantă de vitamina K și C. 85% din necesarul zilnic de vitamina K este obținut dintr-o singură porție de varză. În cazul vitaminei C, se obține doar 54% din necesarul zilnic, dintr-o porție de varză.

Pe lângă acestea varza este și o sursă de fibre, vitamina B6, acid folic, mangan, fier, magneziu, fosfor, calciu pentru oase puternice și potasiu pentru reglarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Am pregătit o listă ce conține câteva curiozități despre varză.

1. Varza datează din 1600 aproximativ și este considerată una dintre cele mai vechi legume.

2. Sucul din varză ajută la accelerarea procesului de vindecare a ulcerelor intestinale.

3. Consumul de varză ajută la menținerea unei bune și sănătoase condiții a tractului digestiv și a colonului, datorită conținutului ridicat de fibre și fier.

4. Varza are puține calorii, din acest motiv este recomandată pentru cei care doresc să urmeze o dietă cu puține calorii. Spre exemplu, o cană de varză tocată are doar 15 calorii.

5. Pe lângă faptul că are puține calorii, varza are și puține grăsimi saturate, zero colesterol și multe fibre. De asemenea, varza este o sursă importantă de vitamina C, vitamina K, A, B6, acid folic, potasiu, magneziu, fier, calciu și mangan.

Consumul de varză aduce multe beneficii organismului, un plus de vitamine, antioxidanți și puține calorii. Această legumă este mai bună și mai sănătoasă decât multe medicamente. Varza ajută la vindecarea ulcerului gastric și poate ajuta la prevenirea cancerului.

Deci, putem spune că este un aliment minune!