Amigdalita,-o-afecțiune-dureroasă-care-trebuie-tratată-urgent

Cu siguranță că de-a lungul timpului ați avut ”roșu în gât”. Senzația de durere la fiecare înghițitură este din cauza inflamației amigdalelor și faringelui. În cazul în care pe lângă disconfortul la înghițire, aveți și febră, înseamnă că vă confruntați cu un caz de amigdalită. Trebuie însă avut grijă pentru că simptomele diferă în funcție de cauză.

În proporție de 70% cauza este de natură virală, principalele vinovate fiind virusurile gripale și paragripale. Trebuie să avem grijă, mai ales în această perioadă, când frigul și umezeala contribuie la apariția infecțiilor, în general.

Printre simptomele principale se află și:
– febră mică;
– durere în gât de intensitate scăzută;
– senzație de gât uscat.

Amigdalitele care au cauze de natură bacteriană sunt mai rar întâlnite, însă au simptome mult mai grave și sunt mai agresive. În cazul în care afecțiunea nu este tratată corespunzător și reapare, pe o perioadă lungă de timp, poate afecta organele interne și declanșează reumatismul articular acut.

Printre simptome se regăsesc și:
– stare generală de rău;
– febră mare și frisoane;
– durere puternică în gât;
– durere la înghițire.

Chiar dacă pare o afecțiune care se poate trata numai cu ajutorul antibioticelor, există remedii naturiste care au efecte benefice.

Ceai din flori de tei – acesta poate fi folosit atât în variantă concentrată, pentru gargară, cât și normal pentru consum. În ambele cazuri, se toarnă apă fiartă peste florile de tei și se adaugă miere. În cazul în care alegeți să faceți gargară trebuie să știți că aceasta dezinfectează și tratează amigdalita din exterior, iar dacă alegeți ceaiul, acesta ajută la întărirea sistemului imunitar și scade temperatura corpului.

Laptele cald cu usturoi – cu toate că cele două alimente nu ”au treabă” în mod normal unul cu altul, împreună sunt eficiente în lupta împotriva amigdalitei. Tăiați mărunt 3 căței de usturoi, după care puneți-i la fiert cu un pahar cu lapte. Consumați băutura astfel rezultată, pe parcursul zilei. Un lucru important de reținut este faptul că niciodată nu trebuie consumată rece. Înainte de consum, trebuie mereu încălzită.

Apă caldă cu sare – este un tratament cunoscut de sute de ani, pentru efectele pe care le are în tratarea durerilor de gât. Puneți la încălzit apă în care adăugați sare. Cu soluția obținută faceți gargară frecvent.

Tratamentul cu aerosoli salini – Haloterapia stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator ce are rol de protecție în cazul unor viitoare infecții. Pentru efecte vizibile, este necesar un tratament ce constă în efectuarea zilnică a unei ședințe de 45 de minute, timp de 10 zile, consecutiv.

Vă așteptăm la Salina din Oraș pentru a vă convinge de efectele benefice asupra organismului!