5-lucruri-despre-aerisire-și-importanța-ei-pentru-sănătatea-ta

Mai mult decât orice, o aerisire corectă înseamnă un mediu sănătos în locuință. De asemenea ne ajută să scăpăm de microbi și mucegai. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, neglijăm acest aspect care joacă un rol important pentru sănătatea noastră. În majoritatea cazurilor acest lucru se întâmplă din cauză că nu ne dorim să pierdem căldura acumulată în încăperi. Contrar celor crezute, aerisirea făcută corect ne ajută la reducerea facturilor de încălzire.

1. Știați că aerisirea ajută la diminuarea riscului de igrasie? În acest mod ne ferim organismul de alte complicații nedorite precum: migrene, depresie sau alte afecțiuni ale aparatului respirator.

2. Aerisirea corectă se face cu geamul larg deschis pentru câteva minute, nu cu geamul rabatat pentru o perioadă de timp mai lungă. De asemenea, în timpul în care aerisim locuința, sursa de căldură este oprită, pentru a fi evitate pierderile de energie.

3. Știai că în cazul în care o încăpere nu este aerisită o perioadă lungă de timp, mediul nu mai este prielnic activității intelectuale și duce la scăderea concentrării? Acest lucru se întâmplă din cauza acumulării de dioxid de carbon. Astfel că o încăpere trebuie aerisită de două ori pe zi cel puțin, pentru a ne feri de astfel de situații neplăcute.

4. Aerisirea este importantă și seara! Pentru un somn liniștitor și odihnitor, camera trebuie aerisită pentru o perioadă de aproximativ 5-10 minute, în funcție de temperatura care se înregistrează afară. O gură de aer curat înainte de somn ne va ajuta să ne trezim bine dimineața.

5. Aerisirea este importantă și la locul de muncă! Petrecem foarte mult timp în birouri, cuprinși de treburi și nu ne gândim la acest aspect, ba chiar mai mult, îl neglijăm total. La fel ca în locuiță, și în birouri aerisitul joacă un rol foarte important. Acesta trebuie făcut la fiecare oră. 5 minute sunt suficiente pentru schimbarea, oxigenarea și împrospătarea aerului. Dacă există un sistem de ventilație, atunci trebuie acordată o atenție aparte filtrelor care necesită verificare și curățare periodică.

La Salina din Oraș, aerisirea are un rol foarte important! După fiecare ședință de tratament, ventilăm salina, aerul schimbându-se de 3 ori în doar 15 minute. Aerul proaspăt introdus este mereu filtrat.