4-lucruri-pe-care-trebuie-să-le-știi-despre-vitamina-D

Vitamina D joacă un rol important în menținerea sănătății noastre, totuși nu sunt mulți cei care știu foarte multe lucruri despre ea. Aproape fiecare persoană a avut, la un moment dat, un nivel scăzut de vitamina D în organism. Printre simptome se află: insomnia, energia scăzută sau imunitatea slăbită.

Probabil că știi deja ca cea mai importantă sursă de vitamina D este chiar soarele. Cu cât avem parte mai puțin de soare, cu atât nivelul de vitamina D din organism scade, iar starea de sănătate are de suferit.

Din acest motiv am pregătit o listă cu 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre vitamina D. Este important să cunoști beneficiile pe care această vitamină le aduce sănătății tale.

1. Vitamina D este foarte importantă pentru starea generală de sănătate – experții spun că vitamina D ajută chiar și când vine vorba despre sănătatea inimii, a creierului și ajută la fortificarea sistemului imunitar. Unii specialiști au ajuns și mai departe cu afirmațiile, susținând că vitamina D, protejează organismul de diverse forme de cancer.

2. Vitamina D poate să reducă riscul apariției cancerului la sân – Studii recente sugerează că riscul apariției cancerului la sân este redus prin expunerea zilnică la soare. În momentul în care stai la soare este stimulată producerea de Vitamina D, iar acest lucru ar putea diminua riscurile apariției cancerului la sân. Este recomandat să stai la soare între 20 și 30 de minute pe zi, fără să folosești protecție solară.

3. Capacitățile de comunicare și vitamina D – Specialiștii indică faptul că dacă în perioada sarcinii, viitoarea mămică are un nivel scăzut de vitamina D, riscul ca micuțul ei să aibă probleme de comunicare este de două ori mai mare decât în mod normal. Trebuie menționat, că pe durata sarcinii, bebelușul își ia aportul de vitamina D direct de la mămică, așa că această vitamină are un rol și mai important pentru sănătatea amândurora.

4. Vitamina D pentru un sistem osos puternic – Vitamina D joacă un rol important în reglarea nivelului de calciu și fosfor din sânge, două elemente foarte importante pentru sănătatea oaselor. Din cauza lipsei de vitamina D, osteoporoza își face apariția, la persoanele adulte.

Printre altele, lipsa Vitaminei D este considerată a fi responsabilă și pentru creșterea riscului de apariție a hipertensiunii, a sclerozei multiple, autismului, Alzheimer sau astm, totuși este nevoie de studii amănunțite pentru a demonstra acest lucru.

Vitamina D joacă un rol foarte important pentru sănătatea organismului și trebuie să ne bucurăm de beneficiile oferite!