Top-6-alimente-care-luptă-împotriva-stresului

De cele mai multe ori spunem că orice fel de mâncare ne poate calma. Nimic mai greșit: este o diferență mare între a mânca pentru a te calma și a consuma alimente care luptă împotriva stresului. În viața cotidiană stresul este tot mai prezent, fie din cauza muncii, a treburilor casnice sau a diverselor probleme care apar și ne iau prin surprindere.

Putem ameliora stările de stres prin alimentație. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim atenți la ce alimente consumăm, pentru că, de cele mai multe ori, cele care ni se pare că ne fac bine, de fapt aduc cu ele oboseală și un nivel de stres ridicat. În continuare vă prezentăm un top al alimentelor care luptă împotriva stresului.

1. Portocalele – se apropie iarna, asta înseamnă că aceste fructe sunt aproape nelipsite din orice casă. Profită de efectele benefice ale acestui fruct minune. Bogate în vitamina C, ajută organismul și contribuie la o imunitate fortificată. Poți încerca și mandarinele sau clementinele care au aceleași efecte benefice asupra organismului precum portocalele.

2. Avocado – Aceste fructe fac minuni împotriva stresului. Sunt bogate în beta caroten, vitamina E și vitamina B. Chiar dacă avocado este un fruct, trebuie consumat cu atenție. Îi poți da o aromă deosebită gustării tale, adăugând căteva felii de avocado. Pe lângă un gust deosebit, te bucuri și de beneficiile acestui aliment pentru organism.

3. Fructele de pădure – Acestea au un nivel ridicat de antioxidanți. De asemenea, au un conținut ridicat de vitamina C, vitamină cunoscută ca fiind benefică în lupta cu stresul. Pentru a te bucura de efectele asupra organismului le poți consuma atât proaspete, cât și congelate.

4. Nucile – Perioada este în favoarea noastră! Nucile se găsesc relativ ușor și ne aduc o mulțime de beneficii. Nivelul ridicat de zinc pe care îl conțin, ajută în lupta împotriva axietății și a depresiei. De asemenea au efecte benefice și împotriva stresului.

5. Ciocolata neagră – Pe lângă faptul că ciocolata se află în topul alimentelor de consumat pentru o inimă sănătoasă, are și un efect incredibil asupra stării de spirit. Un studiu desfășurat în Statele Unite ale Americii demonstrează că atât femeile, cât și bărbații mănâncă mai multă ciocolată în momentul în care începe să-și facă apariția depresia. Există dovezi că un consum moderat de ciocolată ajută la o stare de spirit mai bună. Ciocolata neagră este cunoscută pentru reducerea tensiunii arteriale și pentru prevenirea bolilor de inimă, dar și pentru lupta împotriva stresului.

6. Ceaiurile – O băutură caldă poate fi foarte liniștitoare în momentele în care suntem stresați. Spre exemplu ceaiurile, în special cel de mușețel, sunt un ajutor de nădejde, fiind o băutură cu efect calmant. Mai mult decât atât, este ajutorul perfect pentru un somn odihnitor.

Pe lângă aceste alimente care au efecte miraculoase în lupta împotriva stresului, o vizită la Salina din Oraș te poate elibera de toate grijile cotidiene. Te așteptăm într-un mediu special amenajat pentru o experiență relaxantă și plăcută!