top-5-alimente-de-sezon-pentru-un-sistem-imunitar-puternic

Toamna este cunoscută și ca anotimpul recoltei datorită faptului că o mulțime de fructe și legume sunt disponibile în acest sezon. Ne stă la dispoziție o gamă variată de alimente naturale în acest anotimp. De la struguri la mere și dovleac. Arome puternice, culori variate și o mulțime de beneficii. După cum bine știți, alimentația ne este atât prieten, cât și dușman. Depinde de noi și de alegerile pe care le facem.

Și în acest sezon trebuie să acordăm o atenție deosebită acestui aspect dacă ne dorim un sistem imunitar puternic, care să ne ferească de eventualele ”pericole” care ne pândesc. Schimbările de temperatură, variațiile de umiditate, vântul, toate acestea ne afectează și pot să declanșeze afecțiuni de sezon dacă nu suntem pregătiți să le întâmpinăm.

Cum ne pregătim? Așa cum am mai spus, pentru un sistem imunitar puternic trebuie să adoptăm o alimentație corespunzătoare anotipului în care ne aflăm. Toamna s-a instalat deja, deci trebuie să introducem în dieta zilnică, alimentele specifice acestui sezon, fructele și legumele care contribuie la starea noastră de bine. Am pregătit o listă cu 5 alimente de toamnă care ajută la fortificarea sistemului imunitar.

1. Nucile – În fiecare toamnă, momentul în care nucile s-au uscat și sunt bune de consum, este așteptat cu nerăbare de cele mai multe persoane. De multe ori se întâmplă ca răbdarea să nu fie suficientă și atunci sunt mulți cei care le consumă și verzi. De ce să consumi nuci? Pe lângă gustul inconfundabil, nucile sunt o sursă importantă de antioxidanți și au un conținut important de proteine, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, vitamine (A, E, K, C, B1, B2, B6), fibre. Pe lângă plusul pe care îl aduc sistemului imunitar acestea contribuie și la reducerea nivelului de colesterol.

2. Dovleacul este un aliment reprezentativ pentru toamnă. Cu gustul intens și aroma îmbietoare, dovleacul aduce și o mulțime de beneficii organismului. Acest aliment este bogat în fibre, antioxidanți, minerale, vitamine, sodiu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și calciu. De asemenea și delicioasele semințe au în componență substanțe importante pentru întărirea sistemului imunitar: Omega 6, zinc, potasiu și grăsimi monosaturate. Deci, cui îi este poftă de o delicioasă plăcintă cu dovleac?

3. Strugurii – Mai ales strugurii roșii sunt un adevărat deliciu pe durata toamnei. În salate, deserturi sau culeși direct din vie, aceștia conțin un compus important, resveratol, cre împreună cu vitamina D, aduce beneficii importante pentru sănătate.

4. Sfecla – Din cauza gustului puternic pe care îl are, sfecta nu se află în topul preferințelor printre alimentele de sezon. Însă, aceasta aduce o mulțime de beneficii sistemului imunitar. Sfecla are un conținut ridicat de mangan, care contribuie la producția unui antioxidant important pentru imunitate, pentru că are un rol important în eliminarea radicalilor liberi și a vitaminei C, aliatul perfect în lupta cu infecțiile.

5. Smochinele – Pe lângă gustul inconfundabil pe care îl au, aceste fructe contribuie laa menținerea unui nivel echilibrat al PH-ului. În plus, smochinele sunt surse importante de fibre, potasiu, magneziu și antioxidanți. Chiar dacă alegi să le consumi uscate sau proaspete, acestea aduc beneficii incredibile sistemului imunitar și contribuie la o stare de bine generală.

Lista cu alimente specifice toamnei care ajută la fortificarea sistemului imunitar poate să continue, însă noi am ales doar 5 alimente, ușor de găsit și apreciate de majoritatea persoanelor.

O alternativa pentru un sistem imunitar puternic, este o terapie completă la Salina din Oraș. Salinoterapia este indicată pentru afecțiunile sistemului respirator și nu numai. Te așteptăm cu drag!