Top-4-plante-care-curăță-aerul-în-locuința-ta

Plantele produc oxigen. Da, de acest lucru suntem conștienți toți. Dar câte persoane știu că plantele pot să curățe aerul din încăperile cu mucegai, aducând astfel un plus stării noastre de bine. Am pregătit un top 4 al plantelor care fac acest lucru foarte bine și vă recomandăm să aveți în locuință măcar una dintre ele.

1. Aloe Vera – efectele benefice asupra sănătății ale acestei plante minune sunt foarte cunoscute și destul de des utilizate. Pe lângă acestea, aloe vera este recomandată pentru creșterea nivelului de oxigen din locuință. Ca un aspect interesant, această plantă minune poate să înclocuiască aproximativ nouă purificatoare de aer.

2. Iedera – Este o plantă care își face foarte bine treaba atunci când vine vorba despre purificarea aerului. În aproximativ șase ore, iedera elimină 60% din toxinele din aer. Putem spune că este o plantă pe care este neapărat să o aveți în locuință.

3. Planta păianjen – Această plantă este recomandată în special pentru că poate să realizeze fotosinteza la lumina minimă. De asemenea, absoarbe substanțe chimice precum monoxidul de carbon, formaldehida și benzina. O singură plantă purifică aerul dintr-o încăpere de 200 de metri pătrați.

4. Ficusul – La fel ca planta păianjen, ficusul nu are nevoie de foarte multă lumină și este foarte ușor de întreținut. Este eficiență în purificarea aerului, însă dacă aveți animale de companie sau copii mici, este recomandat să o evitați, pentru că frunzele acesteia pot fi otrăvitoare.

Plantele de apartament sunt importantă sursă de oxigen. Este recomandat să avem în locuință cel puțin o astfel de plantă care ajută și la purificarea aerului din încăperile locuinței. Aveți grijă de sănătatea voastră! Este cel mai de preț bun pe care îl avem!