Sucurile-fără-zahăr-din-comerț---pro-sau-contra

Vara e în toi, iar căldura ne îndeamnă să consumăm tot mai multe lichide. Nimic rău până aici, însă ce ne facem cu atâta ”tentații”? Sucurile carbogazoase din comerț sunt prezente la fiecare pas și accesibile tuturor. Dacă mai vrem să evităm cantitățile enorme de zahăr din acestea optăm pentru varianta light, crezând că sunt alegerea potrivită.

Din păcate nu este chiar adevărat, sucurile dietetice au efecte nocive asupra organismului. Trebuie să știi că îndulcitorii artificiali care se regăsesc în acestea conduc către îngrășare din cauză că declanșează insulina, iar organismul începe să conserve grăsimile.

Știai că dacă bei un suc ”light” pe zi, riscul de a face diabet crește cu 36%? De asemenea, nu au valoare nutrițională, iar dacă nu au aport caloric și organismul tău nu are niciun beneficiu în urma consumului acestuia, de ce ai mai face asta?

Pe lângă riscul apariției diabetului, o băutură dietetică pe zi poate să crească riscul unei probleme vasculare, spre exemplu un infarct sau un atac cerebral.

Potrivit specialiștilor, răcoritoarele dietetice sunt mult mai periculoase decât cele normale, așa că răspunsul nostru este: Contra băuturilor ”light” din comerț!

Există însă alternative la fel de răcoritoare însă foarte sănătoase! Spre exemplu, sucul de rodii natural. În mod natural, aceste fructe conțin zahăr și calorii, dar totodată au un nivel ridicat de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului și protejează creierul.

Binecunoscutul suc de portocale, foarte des întâlnit la micul dejun. Cu un conținut mai scăzut de zahăr, deci și de calorii dar bogat în vitamina C, calciu și vitamina D, toate foarte importante pentru menținerea sănătății.

Așa că, alege cu grijă cu ce te hidratezi și te răsfeți și nu uita, cea mai bună băutură dietetică este chiar apa!