În mod normal când vorbim despre bucătărie ne gândim la mese delicioase împreună cu familia, preparate gustoase, deserturi incredibile și arome îmbietoare.

Hipocrate a spus ”Alimentele voastre să fie medicamente şi medicamentele voastre să fie alimente.” Acest lucru se aplică foarte bine atunci când ai nevoie urgentă de antibiotice. În ultimele decenii, antibioticele au devenit tot mai folosite de persoane și au atins în zilele nostre cote incredibile de utilizare. Rezultatele sunt destul de descurajatoare: bacterii rezistente la antibiotice și virusuri care evoluează mai repede decât specialiștii pot să găsească remedii împotriva lor.

Înainte de existența antibioticelor – apărute în anii ’40 – anumite alimente și ierburi erau folosite în lupta infecțiilor și a afecțiunilor, în mod normal. Multe dintre aceste alimente minune sunt folosite și astăzi pentru efectele lor incredibile în lupta cu dăunătorii.

Vestea bună este că aceste antibiotice naturale îți sunt la îndemână chiar și ție! În loc să aștepți până în momentul în care te îmbolnăvești poți să începi să îți fortifici sistemul imunitar. Am pregătit un top 3 cele mai întâlnite alimente care pot să lupte împotriva bacteriilor și a virusurilor.

1. Usturoiul – Usturoiul proaspăt conține alicină, o substanță cu un puternic efect antibiotic, având proprietăți similare cu penicilina. Este important de menționat că un miligram de usturoi are aceeași putere ca douăzeci și cinci de unități de penicilină. Acest aliment minune a fost folosit timp de sute de ani pentru efectele sale incredibile asupra sănătății, folosește-l și bucură-te de un sistem imunitar fortificat.

2. Mierea – În Roma Antică mierea era folosită pe câmpul de luptă în vindecarea rănilor și pentru prevenirea infecțiilor. În întreaga lume, mierea este văzută în continuare ca fiind printre cele mai bune antibiotice naturale, antiinflamatoare și antiseptice, cunoscute după sute de ani. Peroxidul de hidrogen este un element existent în miere, element care ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor și previne dezvoltarea bacteriilor. Ajunsă în sistemul digestiv, mierea elimină toxinele din sânge și ajută ficatul să funcționeze eficient. Alege mierea naturală pentru un sistem imunitar puternic!

3. Varza – Are în conținutul ei elemente care s-au arătat a fi eficiente în lupta împotriva cancerului. De asemenea, este foarte important să știi că varza are un coținut ridicat de vitamina C. Sulful, element important, ce se regăsește într-o concentrație mare în acest aliment, este un nutrient folositor organismului ce luptă împotriva infecțiilor. Deficiențele de sulf pot duce la declanșarea infecțiilor microbiene și la întârzierea vindecării rănilor.

Un sistem imunitar fortificat este cel mai bun aliat împotriva infecțiilor și a afecțiunilor. Folosește produsele din bucătăria ta în folosul tău.

O altă alternativă pentru un organism puternic este haloterapia. Te așteptăm la Salina din Oraș, unde te relaxezi și, în acelaș timp, te bucuri de efectele benefice ale terapiei cu aerosoli salini.