Sosirea toamnei, un ”dușman” al imunității copiilorInstalarea toamnei se apropie, iar schimbările de temperatură pe care le aduce, pot să dăuneze sistemului imunitar al copiilor. Școlile și grădinițele își deschid din nou porțile pentru cei mici, iar noi trebuie să îi protejăm de eventualele pericole. Un sistem imunitar scăzut înseamnă un risc ridicat pentru diferite afecțiuni la care sunt expuși copiii.

Pentru a evita situațiile neplăcute în care ne putem afla din această cauză trebuie să luăm câteva măsuri de prevenire. În primul rând cei mici trebuie să respecte cu atenție câteva reguli de igienă atunci când vine vorba de masa pe care o servesc în cadrul instituțiilor de învățământ. Spălarea mâinilor înainte și după masă și spălarea fructelor proaspete înainte de consum, sunt foarte importante. În plus, prin contactul cu ceilalți copii, cei mici pot fi expuși unor afecțiuni care se pot transmite prin atingere.

O alimentație echilibrată și bogată în vitamine poate ajuta sistemul imunitar. Spre exemplu, introduceți în alimentația celor mici cât mai multe legume precum morcovii sau ardeii grași, care au în conținutul lor carotenoizi. De asemenea, nutrienți foarte importanți precum antioxidanți și vitamina C sunt conținuți de fructe și legume ca: afinele, roșiile, papaya, căpșunile sau broccoli. Pentru un sistem imunitar fortifiat sunt recomandate și mango, țelina, alunele sau spanacul, care conțin un nivel ridicat de Vitamina E.

O alternativă eficientă pentru prevenirea unor afecțiuni cauzate de sistemul imunitar scăzut, este haloterapia. Puteți stabili o programare la Salina din Oraș. Ședințele se adresează tuturor membrilor familiei, de la mic la mare, având un efect benefic asupra organismului, atât în cazul unor afecțiuni respiratorii cât și pentru relaxare sau fortifierea sistemului imunitar.

Salina din Oraș dispune de un generator de aerosoli salini și, astfel, concentrația de sare din încăpere rămâne constantă pe durata întregii ședințe. Acesta este cel mai important element pentru ca efectele terapeutice ale haloterapiei să fie notabile.

De asemenea, microclimatul salinei este atent controlat, fiind menținute valori constante pentru temperatură și umiditate. Pentru a asigura confortul termic al clienților, temperatura are valori cuprinse între 20 și 24 grade Celsius, iar nivelul umidității este menținut între 40 și 55% pentru rezultate terapeutice bune.

O ședință de haloterapie alături de cei mici vă poate salva de grija unui sistem imunitar scăzut. Pentru asta, Salina din Oraș are o încăpere special amenajată pentru copii. Pe durata unei ședințe, cei mici nu se vor plictisi deoarece vor putea fi implicați în activități educative și distractive totodată.

La Salina din Oraș vă punem la dispoziție abonamente variate în funcție de necesitate. Spre exemplu o ședință standard pentru copiii până în 7 ani costă 12 lei, iar pentru elevi prețul este de 17 lei. Abonamentul Family care conține o ședință de 45 de minute pentru un adult și un copil costă 30 de lei. În cazul în care cei mici merg însoțiți de bunici, avem o ofertă specială: 26 de lei ședința. Mai multe detalii despre prețuri și abonamente puteți găsi la secțiunea ”Prețuri” de pe site-ul nostru.

Pentru a vă pregăti organismul de schimbarea anotimpurilor, vă recomandăm cu mare căldură ședințele de haloterapie, pentru cei mici și pentru restul familiei!