Sănătatea-este-pe-primul-loc-indiferent-de-sezon

Natura este parte din viața noastră, iar schimbările care intervin ne afectează în mod direct. În aceste condiții pentru a ne bucura de fiecare moment, trebuie să ne adaptăm. Toamna s-a instalat complet și a adus cu ea schimbările de temperatură, de umiditate și vântul. Toate aceste elemente au efecte vizibile asupra vieții noastre zilnice. Astfel că trebuie să luăm măsurile necesare pentru a ne bucura de un organism puternic și în acest sezon. Frumoasele zile de vară, cu fructele proaspete și delicioasele limonade sunt deja departe și acum ne confruntăm cu vântul, cu temperaturile scăzute și zile fără razele calde ale soarelui. Deci ce e de făcut?

Am pregătit pentru tine o listă cu 5 sfaturi pentru o toamnă plină de sănătate!

1. Consumă fructe și legume de sezon – Așa cum am spus într-un articol anterior, toamna este cunoscută ca fiind anotimpul recoltei. Acest lucru se datorează faptului că sunt o mulțime de fructe și legume disponibile în acest sezon. Așa că alege preferatele tale și bucură-te de beneficiile pe care le aduc. Câteva fructe și legume care se regăsesc în acest anotimp și sunt foarte apreciate dar aduc și beneficii sistemului imunitar: dovleac, mere, pere, strugurii, broccoli, ceapa roșie, ciuperci, conopidă, morcovi, smochine, rodie, iar lista poate continua. Alege-ți preferatele și bucură-te de efectele benefice pe care acestea le aduc organismului tău.

2. Adaugă culorile toamnei în alimentația ta – Probabil te întrebi ce am vrut să spunem cu asta. Trebuie să știi că fiecare sezon are culorile sale reprezentative. Pentru toamnă acestea sunt: verde intens, galben inchis și portocaliu strălucitor. Deci, dacă alimentele sunt mai colorate (sau au culorile reprezentative sezonului în care ești) aduc și mai multe beneficii sănătății tale și sistemului tău imunitar. Deci, ce fructe și legume de toamnă preferi?

3. Fortifică-ți sistemul imunitar – Acesta este momentul perfect să te mobilizezi și să te asiguri că ești pregătit pentru tot ce te așteaptă: schimbări bruște de temperatură, vânt, variația nivelului umidității, ploi. Așa cum am mai spus aceste aspecte ne afectează direct, deci trebuie să fim pregătiți. Ce putem face? E destul de simplu și poate că o parte dintre aceste lucruri sunt deja existente în rutina noastră zilnică. Putem începe prin a consuma cantitatea necesară de apă, să consumăm fructe și legume de sezon (să alegem varianta de a le consuma crude cât de mult posibil), aportul de vitamine: B, C și D este foarte important în această perioadă. În plus, cu o vizită la Salina din Oras și o terapie completă, îți fortifici sistemul imunitar și îl pregătești pentru toate schimbările ce intervin.

4. Alege să faci mișcare – Un stil de viață sedentar atrage după sine o mulțime de probleme pentru starea ta de bine, inclusiv pentru sănătate. Așa că, nu lăsa vremea urâtă să fie o piedică pentru a face mișcare. O plimbare în parc, jumătate de oră de jogging, yoga, gimnastică, o plimbare cu bicicleta, ești liber să alegi. Important este să faci mișcare câteva minute în fiecare zi, așa cum îți permite timpul. Găsește un mod plăcut de a face mișcare și bucură-te de efectele acesteia.

5. Bucură-te de acest sezon din plin– Zilele mai scurte și nopțile mai lungi sunt contextul perfect pentru a-ți acorda mai mult timp ție, mai mult timp pentru a avea grijă de nevoile tale. Relaxează-te în atmosfera confortabilă de acasă, bucură-te de gustul unui vin bun, în timp ce îți pui toate gândurile în ordine. Este un bun moment de reflecție și de introspecție. Folosește-l și astfel vei observa îmbunătățiri ale stării tale de bine.

Bucură-te de frumusețea acestui anotimp și de toate alimentele savuroase pe care ți le pune la dispoziție pentru un sistem imunitar puternic și o toamnă plină de sănătate!