Remedii-în-tratarea-asteniei-de-primăvară

Odată cu sosirea primăverii apar și afecțiunile sezonului. Astenia de primăvară este cea care ne dă bătăi de cap în această perioadă. Ea se manifestă prin amețeli, dureri de cap, anxietate, energie scăzută și chiar stare de oboseală zilnică.

Astenia de primăvară se instalează în momentul în care luminozitatea crește. Cu cât lumina este mai puternică, cu atât efectul asupra organismului este mai puternic și mai rapid.

De cele mai multe ori, această afecțiune este confundată cu depresia aflată în stare incipientă. Acest lucru se întâmplă din cauză că simpltomele celor două sunt asemănătoare.

Chiar dacă astenia de primăvară nu trebuie să fie considerată ca fiind o depresie în stare incipientă, dacă nu este tratată corespunzător poate duce în această direcție, astfel este necesar să acordăm o atenție sporită acestei probleme.

Există diverse metode prin care putem să combatem această afecțiune. Am pregătit câteva remedii care te pot ajuta dacă te afli în această situație.

1. Activitatea fizică – petrecerea timpului în aer liber și exercițiile fizice te pot ajuta în lupta cu astenia de primăvară. Dacă alegi această metodă vei observa o îmbunătățire a stării de spirit.

2. Consumul zilnic de miere – Pentru un plus de vitamine și minerale consumă o linguriță de miere în fiecare zi. De asemenea, lăptișorul de matcă te ajută să depășești starea de apatie și îți dă energia de care ai nevoie.

3. Consumul de măceșe – Aceste fructe ajută în cazul oboselii cronice, a senzației de slăbiciune, a durerilor de cap și a imunității scăzute, datorită conținutului ridicat de vitamina C. Pentru rezultate rapide, este recomandat să o administrezi sub formă de pulbere, de trei patru ori pe zi câte o linguriță, înainte să mănânci.

4. Alimentația sănătoasă și corectă – această poate să fie cea mai puternică armă în lupta împotriva asteniei. În această perioadă consumă cât mai multe fructe și legume crude, pentru a-ți asigura aportul de vitamine direct de la sursă. De asemenea, este recomandat să înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde și să consumi cât mai multe lichide.

O altă metodă de combatere a asteniei de primăvară este salinoterapia. Ședințele de salinoterapie aduc beneficii organismului, te ajută să te relaxezi și să treci mai ușor peste această afecțiune. Te așteptăm la Salina din Oraș să te convingi!