Psoriazisul---o-afecțiune-ale-cărei-simptome-pot-fi-ameliorate

Psoriazisul este o afecțiune cronică autoimună, care afectează aproximativ 3% din populația Pământului. De cele mai multe ori este de proveniență ereditară și se manifestă la persoanele cu vârste cuprinse între 11 și 45 de ani.

Cu secole în urmă, psoriazisul era confundat cu lepra, persoanele fiind alungate din comunitate și izolate. Prima descriere clinică a acestei afecțiuni a apărut la începutul secolului al XIX-lea de către Dr. Robert Willan, medic englez. Acest tip de comportament este întâlnit și în zilele noastre, de cele mai multe ori persoanele afectate de psoriazis, fiind excluse din societate din motiv că pielea lor arată diferit.

Trebuie să știm un lucru important încă de la început: psoriazisul nu este o afecțiune contagioasă! De aici rezultă că nu își are locul comportamentul exagerat față de persoanele care sunt afectate de această boală autoimună.

Simptomele diferă de la o persoană la alta dar în general vorbim despre: pete roșii acoperite cu piele îngroșată, porțiuni de piele foarte uscată, crăpată care poate sângera, dureri dar și senzație de mâncărime la nivelul plăcilor. Din cauză că este o afecțiune cronică, plăcile psoriazice apar, după câteva săptămâni/luni dispar, apoi revin.

Sunt câțiva factori care duc la declanșarea sau agravarea psoriazisului. Printre acestea sunt și:

– clima rece și uscată – poate agrava simptomele specifice psoriazisului;
– leziuni la nivelul pielii;
– stresul și anxietatea – acestea două pot declanșa apariția psoriazisului, iar în cazul în care este deja activ, duc la agravarea leziunilor existente;
– infecțiile – este vorba aici, în special de afecțiuni ale aparatului respirator.

Este important să conștientizăm acești factori declanșatori, pentru a-i evita pe cât posibil.

Din păcate, nu există un tratament care să vindece definitiv psoriazisul, însă există remedii care ajută la ameliorarea simptomelor.

Spre exemplu, salinoterapia care folosește microparticule de sare aerosolizate pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii și nu numai. Sunt cunoscute efectele benefice pe care le are terapia cu aerosoli salini pentru fortificarea imunității și totodată atenuarea simptomelor psoriazisului.

Te așteptăm la Salina din Oraș, pentru a te convinge de beneficiile pe care salinoterapia le aduce organismului!