Leurda---cadoul-primăverii-pentru-dieta-noastră

Leurda sau usturoiul sălbatic este un aliment care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră pe durata primăverii. Putem face acest lucru prin înlocuirea usturoiului din comerț sau a prafului de usturoi cu leurda, care va da mâncărurilor același gust special. Acesta poate fi folosit atât ca ingredient principal în salate proaspete sau chiar în supe sau garnituri.

De ce să consumi leurda? Această plantă are aceleași calități pe care le are și usturoiul. Putem începe prin a spune că are proprietăți antibacteriene, antibiotice și chiar antiseptice. De asemenea, leurda ajută la reducerea tensiunii și previne bolile cardiace. Trebuie să menționăm însă că usturoiul sălbatic are efecte mai puternice decât cel normal, când vine vorba despre reducerea tensiunii.

Pe lângă toate aceste beneficii, leurda are efecte și asupra digestiei și a sistemului imunitar. Nu trebuie să omitem faptul că usturoiul sălbatic poate fi folosit pentru efectele sale depurative, în tratarea psoriazisului sau a acneei.

”Raza de acțiune” a acestei plante minune nu se limitează. Leurda are efecte miraculoase și în cazul afecțiunilor respiratorii precum tuberculoza pulmonară, bronșita sau gripă și răceală. În aceste situații, usturoiul sălbatic este un remediu natural pe care te poți baza, fiind foarte eficient.

Încearcă această plantă minune, mai ales că este destul de ușor de găsit în piețe, în această perioadă. Leurda este o plantă pe care nu trebuie să o ocolești în această perioadă, datorită efectelor benefice pe care le aduce organismului și a gustului deosebit pe care îl are.

Efectele benefice ale usturoiului sălbatic sunt cunoscute de milenii și este cadoul pe care primăvara ni-l oferă pentru ca organismul nostru să se curețe de toxine și pentru întărirea sistemului imunitar. Profită de toate acestea, pentru că perioada în care găsești această plantă în piețe este limitată, doar până în iunie.

Ai grijă de corpul și de sănătatea ta! Sunt cele mai importante bunuri pe care le ai!