Faringita este inflamația mucoasei faringelui. Simptomele acestei infecții sunt: jenă la înghițit, senzație de înțepătură, de căldură sau uscăciune. Faringita poate să fie de două feluri: virală sau bacteriană. Cele două tipuri de infecții au simptome variate și un impact diferit asupra sănătății. 60% din cazurile de faringită sunt de origine virală, iar cele bacteriene apar în restul de 40% din cazuri.
Faringita virală are un debut progresiv (începe cu o tuse seacă și durere în gât, fără alte manifestări deranjante), apoi debutează febra, lipsa poftei de mâncare, durerile și congestiile faringiene moderate, curgerea nasului, ragușeala, inflamația gâtului și disconfortul la nivelul ganglionilor cervicali (care se pot umfla vizibil). Toate aceste simptome persistă între 2 și 5 zile, fără să provoace alte complicații importante.
Faringita bacteriană (streptococică) prezintă simptome mai grave: dureri abdominale, dureri de cap, vărsături, febră puternică și persistentă (39-40 grade, timp de 2-4 zile), inroșirea faringelui, infecții la nivelul sinusurilor.
În această perioadă sunt tot mai des întâlnite faringitele, de aceea vă prezentăm câteva remedii pentru tratarea acestei afecțiuni.
Siropul de ceapă și miere – Rețeta este simplă: 5 cepe mari, tăiate mărunt, puse într-un borcan și adăuat peste, 8 linguri de miere. Siropul rezultat trebuie ținut le rece și se administrează câte o linguriță de 3-4 ori pe zi.
Gălbenușul crud are efecte incredibile în tratarea faringitei. Pentru asta trebuie amestecat cu o linguriță de miere și 200 ml lapte cald. Siropul rezultat este excelent în tratarea simptomelor faringitei.
Gargară cu apă sărată – Soluția pentru gargară trebuie pregătită astfel: se pun două lingurițe de sare în 100 ml de apă caldă și se face gargară de 2-3 ori pe zi.
Ceaiul de afine – Pentru ca ceaiul de afine să aibă efectele dorite trebuie preparat astfel: într-un litru de apă clocotită se pun aproximativ 100 grame de fructe de afin. Trebuie lăsat să fiarbă până când apa scade la jumătate, iar cu ceaiul rezultat se face gargară.
Salinoterapia – Terapia cu aerosoli salini este cunoscută pentru efectele benefice pe care le are în cazul afecțiunilor respiratorii și nu numai. Cu o vizită la Salina din Oraș veți simți o ameliorare a simptomelor faringitei și cu un tratament complet veți trata această infcție într-un mod plăcut.