Efectele-consumului-zilnic-de-măsline-asupra-organismului

Încercăm tot ce se poate pentru a ne simți bine. Pastile, tratamente naturiste, însă de cele mai multe ori răspunsul îl avem mai aproape decât credem. Multe alimente pe care noi le consumăm zilnic, mai mult din obișnuință, au efecte nebănuite asupra organismului nostru.

Spre exemplu, consumul zilnic de măsline are efecte extrem de benefice asupra organismului nostru și influențează și starea de bine.

Este cunoscut faptul că sunt o bogată sursă de vitamina E, fier, calciu și fibre, dar nu la fel de bine se știe că măslinele previn degradarea plămânilor și ajută la ameliorarea stării pentru bolnavii cronici.

De asemenea, măslinele au efecte nebănuite când vine vorba despre prevenirea cancerului sau în lupta împotriva colesterolului. Acestea protejează organismul de cancerul la colon, sân și de piele.

Datorită concentrației ridicate de fier, măslinele ajută la fortificarea și funcționarea sistemului imunitar. Același efect îl are și consumul de ulei de măsline, la fel de bogat în fier.

Asigură aportul optim de micronutrienți deoarece măslinele sunt surse bogate de calciu, cupru, fier, mangan, zinc dar și complexul de vitamine B.

Tratează constipația – măslinele au efect stimulativ pentru sistemul digestiv, consumul acestora fiind recomandat în cazul constipației.

Consumul de măsline are efecte nebănuite asupra organismului nostru, însă trebuie să menționăm că în cazul în care o persoană suferă de obezitate sau hipertensiune arterială, consumul excesiv de măsline poate fi periculos.