tratament tuse, remedii tuse

Tusea este o afectiune care de obicei nu prezinta mari ingrijorari si apare, mai ales, in perioadele tranzitorii dintre anotimpuri. Desi este un simptom mai putin periculos decat racelile si gripele, atunci cand apare, este necesar sa-l combatem printr-un tratament eficient.

Pentru a evita complicatii la nivelul cailor respiratorii si pentru a inlatura rapid tusea din organismul nostru, se recomanda in special curele naturiste cu ceaiuri, supe sau terapiile la saline.

 

Cand apare tusea?

 

Noaptea – cand secretiile nazale ajung in gat si provoaca episoade dese de tuse.

Tuse ce indica alte afectiuni ale plamanilor – bronsita cronica, pneumonie, raceli la plamani

La fumatori – mai ales la fumatorii inraiti apar episoade frecvente de tuse in prima parte a zilei (dimineata)

 

Tratament pentru tuse – multe lichide si supa de pui

 

Primele remedii tuse, care ne ajuta sa scapam repede de aceasta afectiune, sunt ceaiurile de tei, freshurile de portocale, compoturile proaspete. In crizele intense de tuse, este indicat sa se consume multa apa si  lichide, deoarece acestea consumate in cantitati mari purifica organismul foarte repede.

Supa de pui este un remediu excelent impotriva crizelor de tuse, deoarece potrivit unor studii efectuate de cercetatorii din Nebraska, s-a descoperit ca aceasta actioneaza ca un anti-inflamator asupra cailor respiratorii. Le elibereaza de mucus si reduce simptomele de tuse si raceala. Se pare ca morcovii, telina, ceapa si puiul de gaina au efecte puternice de vindecare si purificare a organismului uman.

 

Cel mai bun tratament naturist pentru tuse ramane salina

 

Daca tusea se instaleaza ca un simptom permanent si grav, medicii specialisti recomanda pacientilor cure de terapie la salina. S-a demonstrat ca sarea este o substanta bactericida si are rol dezinfectant asupra organismului. Asadar, inspirarea de aerosoli salini este mai mult decat necesara, intrucat acestia actioneaza in primul rand asupra mucusului.  Printr-un tratament la salina cu aerosoli salini, mucusul este lichefiat iar procesul de respiratie este usurat pentru o perioada indelungata de timp.

Tratament naturist pentru tuse oferit de salina, este indicat atat adultilor dar mai ales copiilor. O tuse la copii este usor prevenita sau combatuta, prin inhalarea de aerosoli salini. Acestia curata cel mai repede organismul micutilor de posibilele focare de infectie.

Fie ca optezi pentru cure de ceaiuri si supe sau pentru tratamente naturiste la salina, combaterea simptomelor de tuse trebuie sa fie o prioritate pentru tine.

 

Pentru a evita eventualele complicatii, aplica aceste sfaturi in viata ta si a familiei! Viziteaza Salina din Oras si bucura-te de sanatate alaturi de cei dragi!

Sigur te mai intereseaza si;

Raceli la copii. Cum le prevenim? 

Cand e bine sa mergi la salina? 

De ce sa mergem intr-o salina artificiala?