Cand e bine sa mergi la salina?

 

Pentru ca cele mai multe intrebari ale cilentilor se refera la momentul propice al inceperii unui tratament la salina, am hotarat sa dezvoltam acest subiect pe larg:

 

1. Anotimpul

In lucrarile de specialitate, curele in salinele naturale sunt recomandate primvara si toamna pentru persoanele care sunt sensibile la virozele de sezon. Explicatia pentru aceasta recomandare este simpla. In interiorul salinelor naturale temperatura  este  scazuta si umiditatea foarte crescuta, iar din acest motiv toamna si primavara socul suferit de organism si efortul de adaptare la microclimat sunt mai mici.

[DDET ] salina [/DDET]

Intr-o salina naturala de suprafata, temperatura si umiditatea sunt mentinute constant, in acord cu temperatura mediului exterior. Organismul se adapteaza usor si nu sufera mari modificari la revenirea in mediul de afara. Datorita acestui avantaj, intr-o salina de suprafata tratamentul poate fi facut in orice anotimp, ori de cate ori este nevoie, fara a ne fi teama de o raceala post-terapie, mai ales in cazul in care pacientul sufera de asm, alergii, sau diferite afectiuni respiratorii care nu au legatura cu virozele sezoniere.

[DDET ] salina [/DDET]

 

2. Ora

La salinele naturale fara generator de aerosoli salini, cele mai cautate ore de tratament sunt cele de dimineata, deoarece aerul este cel mai curat, iar concentratia de aerosoli este cea mai mare.

[DDET ] salina [/DDET]

Intr-o salina naturala de suprafata care este dotata cu generator de aerosoli salini si sistem de ventilatie, pacientii sunt siguri ca indiferent de ora aleasa pentru tratament, vor beneficia de aceeasi concentratie de sare in aerul inspirat, dar si de un aer proaspat si curat pentru ca sistemul de ventilatie purifica aerul inaintea fiecarei sedinte.

[DDET ] salina [/DDET]

 

3. Varsta

Din experienta acumulata in salinele naturala de suprafata deschise in intreaga lume, s-a constatat ca un tratament de haloterapie poate fi recomandat inca de la varste fragede (4-6 luni), mai ales in cazul micilor pacienti ce sufera de numeroase bronsiolite , wheezing recurent sau astm bronsic. De asemenea si cei varstnici pot beneficia de un astfel de tratament.

 

[DDET ] salina [/DDET]

Dr. Alexandra Pelivan

[DDET ] salina [/DDET]

Iti recomandam si articolul anterior: Raceli la copii si Cum le prevenim?