Beneficiile-pe-care-semințele-de-busuioc-le-aduc-sănătății

De cele mai multe ori, busuiocul este folosit pentru gustul deosebit pe care îl dă preparatelor culinare. Dar, foarte puține persoane știu ce proprietăți miraculoase au semințele acestei plante aromate.

Consumul acestora aduce beneficii incredibile stării de sănătate și au un conținut ridicat de fibre. Ca orice alte semințe, aduc un plus de vitamine, minerale și grăsimi dacă le introducem în alimentația zilnică. În urma unor studii realizate a rezultat faptul că semințele de busuioc pot fi folosite ca remediu natural pentru: greață, diabet, constipație sau probleme respiratorii.

Am pregătit o listă cu principalele beneficii pe care le aduce consumul semințelor de busuioc sănătății noastre.

1. Ajută digestia – semințele de busuioc sunt în special folosite pentru ameliorarea disconfortului abdominal. De asemenea, este recomandat în cazul în care ai probleme precum: crampe abdominale, constipație sau indigestie.

2. Tratează răcelile – Uită de pastile, antibiotice sau siropuri. Semințele de busuioc ameliorează stările febrile și ajută în tratarea răcelii. Datorită efectlui anispasmodic este eficient și în tratarea tusei convulsive având în conținut, un element care se regăsește în toate siropurile de tuse.

3. Este benefic în cazul afecțiunilor respiratorii – Busuiocul, în combinație cu ghimbirul și mierea, este un remediu natural pentru afecțiuni respiratorii precum: astm, tuse, răceală sau bronșită. Se prepară la fel ca un ceai și se consumă, iar efectele sale sunt notabile ușor.

4. Ajută la ameliorarea stărilor de stres – Consmumul de semințe de busuioc ameliorează stările de stres și are efecte benefice atunci când vine vorba despre stări nervoase, melancolie, depresie și migrene. Este și un calmant puternic și din acest motiv este foarte des folosit pentru aromaterapie.

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le aduce consumul semințelor de busuioc. Lista poate continua, fiind un element nelipsit din medicina chinezească și indiană și din acest motiv recomandăm să-l introduci în alimentația ta zilnică.