Aloe-vera---o-plantă-minune

Aloe vera este originară din Africa și din zone ale Orientului mijlociu. Aceasta este cunoscută datorită proprietăților sale medicinale și a fost folosită sute de ani în tratarea unor afecțiuni medicale, începând de la iritații ale pielii până la diabet. Aloe vera este o sursă bogată de vitamine și minerale, dar și un ingredient des folosit în nenumărate produse cosmetice. Am pregătit o listă cu utilizările plantei miraculoase.

1. Demachiant – dacă îți dorești un demachiant natural și delicat cu pielea, alege gelul de aloe vera. Ajută la hidratare și este recomandat chiar și pentru zona ochilor, unde pielea este foarte sensibilă. Pentru a te bucura de efectele miraculoase ale acestei plante atunci când te demachiezi, pune o picătură de gel pe o dischetă demachiantă și continuă ritualul normal.

2. Astmul – Sucul din aloe vera ajută sistemul imunitar și echilibrează secreția mucoaselor afectate. Dacă te confrunți cu această afecțiune, bea de trei ori pe zi câte 25 de ml (2 linguri) de suc pur de aloe vera. O altă metodă recomandată este infuzia obținută prin fierberea timp de 1 minut a unei frunze de aloe tăiată în bucăți mai mici.

3. Amigdalita – în acest caz, acțiunea antiinflamatoare și calmantă a plantei de aloe vera ajută foarte mult. Efectul acesteia determină calmarea durerii și accelerează procesul de vindecare. Se recomandă gargară de patru ori pe zi cu 50 ml de suc pur de aloe vera dizolvat într-un pahar cu apă călduță. Este de preferat să adaugi și o linguriță de miere.

4. Tulburări de somn – 25 ml de suc pur de aloe vera ajută dacă ești într-o astfel de situație. Tot ce trebuie să faci este să bei sucul de aloe vera înainte de somn și îți vei asigura un somn liniștit.

Această plantă face minuni pentru organism, administrată corespunzător, iar efectele ei benefice sunt cunoscute de sute de ani. Fie că este folosită pe post de demachiant, antiinflamator sau calmant, aloe vera își face mereu treaba.