Alimentația corectă – arma împortiva oboselii

Ritmul de viață alert poate face ca oboseala să apară tot mai mult în viețile noastre. Acesta este un semnal de alarmă foarte important al organismului și poate exprima uneori apariția unor diverse afecțiuni. Dacă vă simțiți moleșiți, nu vă puteți concentra sau aveți randament scăzut din cauza pierderii vitezei mișcării, oboseala și-a făcut simțită prezența în viața voastră.

 

Așa cum spunem mereu, unul dintre cele mai bune moduri de tratare este chiar prevenirea. Putem să prevenim oboseala prin diverse metode. Spre exemplu, ea poate fi ținută departe printr-un regim de viață ordonat, cu ore regulate de muncă, de masă, de odihnă și de somn. Dar cum acest lucru nu este ușor de făcut de către toată lumea, noi vă recomandăm să preveniți oboseala printr-o alimentație echilibrată.

 

O dietă corect echilibrată are efecte benefice incredibile asupra organismului. Pentru a acoperi toate nevoile organismului, alimentația trebuie să fie bogată în proteine, vitamine, săruri minerale și oligo-elemente. Dieta dezechilibrată este cel mai de temut dușman al sănătății și cel mai bun prieten al oboselii.

 

Așa că vă recomandăm să introduceți în alimentație acele alimente bogate în vitaminele B, C și E dar și în magneziu și potasiu. Cu toate că energizantele și cafeaua sunt cunoscute ca ”remedii temporare” împortiva oboselii, este recomandat să limitați sau chiar să evitați pe cât posibil consumul de cofeină. De asemenea, alcoolul trebuie exclus sau măcar limitat consumul acestuia. Alimentele care conțin carbohidrați rafinați nu trebuie să facă parte din alimentația zilnică, în schimb trebuie să includeți în dieta obișnuită alimentele bogate în fibre și crom (ficat, brânză). Este foarte important să nu mâncați mult imediat după un efort fizic intens, iar masa de seară nu trebuie să depășească ora 20:00.

 

Pe lângă alimentația corectă mai sunt și alte metode pentru prevenirea oboselii printre care se află și relaxarea. Puteți face acest lucru petrecând cât mai mult timp în natură, prin plimbări în aer liber sau chiar sport.

 

O altă metodă bună de relaxare și prevenire a oboselii poate fi chiar o vizită la Salina din Oraș, unde puteți beneficia de o ședință de haloterapie, cunoscută ca având efecte benefice asupra organismului. Cele 45 de minute petrecute într-un ambient plăcut și relaxant, vă pot ajuta să combateți oboseala care se poate instala oricând, fiind un rezultat al modului de viață alert și al unei diete dezechilibrate.

Orice rău trebuie tăiat de la rădăcină, așa că cel mai bun mod de a preveni oboseala este chiar renunțarea la obiceiurile nesănătoase!