5-sfaturi-pentru-a-ți-pregăti-organismul-pentru-sezonul-rece-care-se-apropie

Toamna se apropie de final, astfel că organismul nostru trebuie să fie pregătit pentru schimbările pe care le aduce sezonul rece. Temperaturi mai scăzute, vânt și chiar zile cu soare mai puțin. Toate acestea ne pot afecta sănătatea dacă nu luăm măsuri în această direcție. În continuare vă prezentăm câteva sfaturi utile pentru un organism pregătit pentru iarnă.

1.Expune-te la lumină naturală cât mai mult timp – Mai ales în această perioadă, când se întunecă devreme, lumina naturală te ajută să scapi de depresia sezonieră. Ieși zilnic din casă, chiar dacă soarele nu se arată prea mult timp.

2. Acordă mare atenție efectelor aerului uscat – Din cauza temperaturilor scăzute și a vântului care începe să fie tot mai prezent, umiditatea aerului poate să scadă și să afecteze astfel pielea și plămânii. Și nivelul umidității din locuință trebuie mereu verificat, mai ales în această perioadă când pornim căldura pentru a scăpa de frigul de afară. Umiditatea scăzută nu este prietenă foarte bună cu plămânii și pielea noastră, iar din acest motiv trebuie să consumăm cât mai multe lichide pentru a ne hidrata cât mai bine.

3. Nu renunța la mișcare! – Chiar dacă temperaturile sunt în scădere, putem profita de ele pentru a face plimbări relaxante în natură. Cu această ocazie ne bucurăm și de lumina naturală și de efectele pe care le are mișcarea în aer liber asupra organismului nostru.

4. Din alimentația zilnică nu trebuie să lipsească alimentele bogate în zinc – Zincul este un mineral natural necesar pentru sănătatea noastră, în special datorită proprietățile antioxidante pe care le are. De asemenea, ajută la ameliorarea simptomelor răcelii și la fortificarea sistemului imunitar. Pentru a-ți asigura doza de zinc, din alimentația ta nu trebuie să lipsească alimente precum: dovleac sau semințe de dovleac, carne de curcan sau de porc, susan sau iaurt.

5. Pregătește-ți sistemul imunitar! Sistemul imunitar este responsabil de protejarea organsimului de orice problemă apare. De la mici zgârieturi până la virusuri periculoase, el este cheia luptei împotriva lor. Astfel că trebuie să-i acordăm o atenție sporită în această perioadă.

Putem să îl fortificăm adoptând o dietă corectă. De asemenea, un mod de relaxare și de prevenire a unui sistem imunitar slăbit este o vizită la Salina din Oraș. Efectele benefice ale salinoterapiei asupra organismului sunt tot mai cunoscute și tot mai des folosite ca tratament natural. Te așteptăm la Salina din Oraș ca să te convingi de beneficiile pe care le aduce și pentru a-ți lua doza de sănătate!