4-motive-pentru-care-mierea-de-albine-este-un-aliment-minune

Încă din antichitate, mierea de albine a fost folosită atât ca aliment dar și pentru proprietățile sale miraculoase în domeniul medical. Aceasta are în componența sa diferite elemente benefice pentru organismul uman. Chiar dacă în mare parte acestea sunt zaharuri, mierea de albime conține și enzime, acizi organizi și vitamine. Datorită acestora, mierea a fost utilizată ca remediu, cu sute de ani în urmă, în tratarea și vindecarea unor afecțiuni și a plăgilor infectate.

După această scurtă prezentare am pregătit o listă cu 4 motive pentru care trebuie să introduci mierea de albine în alimentația ta!

1. Mierea de albine este bogată în antioxidanți – Aceasta are în componeță antioxidanți precum: acizii fenolici, catalaza, acidul ascornic, acizi organici, favonoidele, glucozoxidaza. Aceștia sunt cunoscuți pentru că reduc riscul apariției infarctului, al stopului cardiac și a unor tipuri de cancer. În plus, aduc beneficii importante sănătății ochilor.

2. Ajută la tratarea și vindecarea rănilor – Încă din perioada Egiptului Antic, mierea era folosită pentru tratarea și vindecarea arsurilor și a rănilor deschise, metodă folosită și în zilele noastre, însă mai rar. Au fost efectuate și studii în acest sens, iar cercetătorii pun acest efect al mierii de albine pe seama proprietăților antibacteriene și antiinflamatorii pe care le are. De asemenea, mierea este eficientă și în tratarea psoriazisului sau a rănilor provocate de herpes.

3. Conține o mulțime de elemente foarte importante pentru sănătate – Este foarte cunoscut faptul că mierea conține vitamine, calciu și fosfor, elemente esențiale pentru sănătate și pentru un sistem imunitar puternic. Spre exemplu, dacă ai nevoie de calciu, o linguriță de miere pe zi îți oferă cantitatea necesară de calciu. Atenție însă, nu este recomandată pentru persoanele care au diabet. De asemenea, tot dintr-o singură linguriță de miere pe zi îți iei doza necesară de vitamina A, B2, B3, B5, B6 ș B9.

4. Are o mulțime de proprietăți terapeutice și curative – Pe lângă faptul că are efect antibacterian și antiinflamator, mierea de albine este un un antibiotic natural și un bio-stimulator, fiind un aliment care furnizează cea mai bună energie pentru celulele vii. Este recomandată și în cazul în care vă confruntați cu tuse, este remediul natural perfect și acest lucru se datorează proprietăților antiinflamatorii pe care le are. De asemenea, în cazul asteniei este de real ajutor pentru că furnizează energie tuturor celulelor din organism.

Lista cu proprietățile miraculoase ale mierii de albine ar putea continua. Astăzi am discutat însă numai despre câteva dintre ele. Cu siguranță este un aliment care nu trebuie să lipsească din casa ta, însă consumă-l cu atenție pentru că la fel ca în orice caz, excesul poate să dăuneze.