4-alimente-bogate-în-vitamina-C-pe-care-trebuie-să-le-consumi-primavara

Vitamina C este unul dintre cei mai importanți nutrienți. Pe lângă faptul că aproape oricine poate spune un aliment bogat în vitamina C, este și un supliment alimentar destul de des folosit. De asemenea, este foarte cunoscută pentru rolul antioxidant pe care îl are.

Pe lângă faptul ca este un cunoscut antioxidant, vitamina C joacă un rol important în producerea de colagen, o fibră foarte importantă pentru organismele noastre, responsabilă cu elasticitatea pielii.

Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale vitaminei C, am pregătit o listă cu 4 alimente pe care trebuie să le consumi în această primăvară.

Morcovii – Pe lângă conținutul ridicat de beta-caroten, fibre și magneziu, morcovii sunt și o importantă sursă de vitamina C. Dacă fac parte din alimentația ta zilnică îi atunci trebuie să știi că îți întărește sistemul imunitar. De asemenea, are un rol important în echilibrarea nivelului de glucoză din sânge.

Portocalele – Chiar dacă primăvara nu este chiar sezonul lor, cu toate acestea încă se mai găsesc în piețe și în supermarketuri și atunci de ce să nu ne bucurăm de aportul de vitamina C pe care ni-l oferă?! Mai ales că sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C. Ca beneficii aduse organismului, fortificarea imunității și un plus de energie zilnică sunt principalele pe listă.

Ardeii roșu – Consumați proaspăt, în salate sau ca gustare, sunt o sursă importantă de vitamina C. Au aproape același conținut ca portocalele dar spre deosebire de acestea, are și un conținut scăzut de zahăr.

Castraveții – pe lângă gustul puternic pe care îl au, aceștia sunt și o importantă sursă de vitamina C. Consumați în salate, freshuri sau gustări aduc și un aport de potasiu organismului.

Lista de alimente care conțin vitamina C și beneficiile pe care le aduce organismului această vitamină, poate continua.

Important de reținut este faptul că este recomandat să introducem în alimentația noastră zilnică cel puțin un aliment bogat în vitamina C, pentru a avea un sistem imunitar fortificat și o primăvară fără probleme!