Mai sunt câteva zile de vară în care ne bucurăm de razele soarelui și de vremea plăcută, însă trebuie să ne pregătim organismul pentru schimbările de temperatură care apar odată cu noul anotimp. O grijă aparte trebuie să acordăm sistemului imunitar pentru că o mulțime de factori îl încearcă toamna. Vântul, nivelul de umiditate din aer și schimbările de temperatură sunt numai câteva dintre elementele care ne pot pune piedici.
De asemenea, școlile și grădinițele își deschid din nou porțile pentru cei mici, iar noi trebuie să îi protejăm de eventualele pericole. Un sistem imunitar slăbit crește riscul apariției unor afecțiuni diverse, atât pentru cei mici cât și pentru noi. Ce trebuie să facem în acest caz? Trebuie să ne luam câteva măsuri de prevenire, începând cu alimentația și până la activitățile zilnice.
În primul rând, trebuie să adoptați o alimentație corespunzătoare acestui sezon. Pentru o imunitate ridicată, consumul de fructe și legume este recomandat. Este cunoscut faptul că toamna este anotimpul recoltelor, așa că profitați de bunătățile pe care natura ni le oferă și luați-vă porția de vitamine și minerale naturale, foarte importante pentru organism, din fructele și legumele de sezon. Tot alimentele pe care toamna ni le face cadou, sunt și o importantă sursă de antioxidanți. Aceștia contribuie la protecția celulară și au un rol de susținere a imunității.
Nici toamna nu trebuie să uităm de hidratare. Cu toate că temperaturile scad și nevoia de lichide nu este atât de accentuată ca în sezonul cald, acest aspectu nu trebuie neglijat. În momentul în care vă hidratați corect și suficient, celulele albe și roșii din sânge vor funcționa optim.
Până și obiceiurile zilnice ne pot pune în pericol sănătatea. Cea mai importantă regulă care ne ferește de ”necazuri”: spălați-vă pe mâini des! De asemenea, asigurați-vă că și micuții fac același lucru și e necesar să-i învățați că acesta este un obicei foarte bun pentru sănătatea lor. Tot la acest capitol, trebuie să menționăm că gelurile antibacteriene folosite din abundență nu aduc rezultatele dorite. Acestea distrug într-adevăr bacteriile, însă nu numai pe cele rele. Așa că, este recomandat să le utilizați cât mai puțin posibil și să optați, de câte ori este posibil, pentru tradiționalul săpun.
O altă modalitate de fortificare a sistemului imunitar este salinoterapia. Acest tip de tratament a fost pentru prima dată menţionat în anul 1843 de către un cercetător polonez, iar începând cu acest an, recomandările medicilor de a efectua şedinţe de terapie în minele de sare au devenit din ce în ce mai dese. Însă, de multe ori o vizită la salina naturală necesită mult timp și resurse financiare. Cu o vizită la Salina din Oraș, totul se rezolvă.
La doi pași de casele voastre, cu prețuri gândite special pentru nevoile fiecărui membru din familie, este alegerea potrivită pentru o terapie completă de fortificare a sistemului imunitar. Te așteptăm cu mult drag să vă bucurați de efectele benefice ale terapiei cu aerosoli salini.
Sănătatea este cel mai de preț bun pe care îl primim, iar dacă nu avem grijă de ea riscăm să o pierdem foarte ușor. Așa că, pregătiți-vă pentru toamnă așa cum se cuvine, cu o vizită la Salina din Oraș!