Strănuți-des---Ce-trebuie-să-știi-despre-alergia-la-ambrozie

Să începem cu începutul: Ce este ambrozia?

Probabil că ai mai auzit de persoane care sunt alergice la ambrozie și te-ai întrebat ce înseamnă asta. Ei bine, ambrozia este una dintre cele mai întâlnite plante sălbatice care cauzează alergii. Se găsește în grădini, în culturile de cereale sau în zonele părăsite. Aceasta are o istorie destul de scurtă pe teritoriul țării noastre, aclimatizându-se recent.

Cum îmi dau seama că mă confrunt cu alergie la ambrozie? În cazul în care te confrunți cu această alergie, sistemul respirator sau pielea, va dezvolta o reacție neobișnuit de puternică atunci când polenul ambroziei este inhalat.

Care sunt simptomele alergiei la ambrozie? Ca în cazul altor alergii, primul semn este strănutul repetat. Apare apoi senzația de nas înfundat și o scurgere nazală apoasă, care durează între două și trei săptămâni. Senzația de mâncărime la nivelul nasului și a ochilor este însoțită de roșeața ochilor, lăcrimarea și umflarea pleoapelor.

În cazul în care suferi de astm, polenul ambroziei este și mai periculos pentru tine, deoarece poate să declanșeze tuse și crize de astm, care trebuie tratate corespunzător. În funcție de sensibilitatea persoanei în cauză, pot să apară pe piele erupții și zone umflate.

Toate simptomele acestea nu fac altceva decât să îți dea o senzație de oboseală și somnolență profundă, precum și scăderea randamentului.

Cum pot să previn alergia la ambrozie?

Principalul lucru pe care îl poți face este să eviți locurile în care este prezentă această plantă. De asemenea, este recomandat să nu îți lași hainele proaspăt spălate afară pe timpul verii pentru că la cea mai mică adiere a vântului, particulele care îți provoacă alergia pot să ajungă pe ele. Evită să lași geamurile deschise foarte mult timp pentru că, exact ca în cazul hainelor, la cea mai mică adiere de vânt particulele buclucașe pot să ajungă chiar la tine în casă.

De asemenea, poți să urmezi cure de desensibilizare sau tratamente medicamentoase recomandate de medicul alergolog, care pot să scadă intensitatea simptomelor.

Un ajutor de nădejde în acest caz este chiar salinoterapia. Cum te poate ajuta tratamentul într-o salină artificială? Câteva dintre efectele pe care un tratament complet la Salina din Oraș ți le aduce atunci când te confrunți cu alergiile:
– decongestie nazală prin efectul de scădere a inflamației (efect datorat prezenței sării);
– lăcrimarea și roșeața oculară scad în intensitate;
– vei elimina secrețiile nazale și bronșice datorită efectului expectorant al sării;
– respirația nazală îți va fi cu mult îmbunătățită și astfel vei putea să te odihnești mai bine;
– vei reduce consumul de picături nazale și în acest fel nu își vor face apariția efectele adverse (dependența, pierderea mirosului).

Te așteptăm la Salina din Oraș pentru porția de sănătate zilnică! Bucură-te de viață cu un sistem imunitar fortificat!