Sarea este cunoscută de secole, chiar dacă în prezent este renumită pentru că le ajută pe gospodine în bucătărie, făcând ca preparatele să fie savuroase, în trecut a fost folosită mult timp, fiind un ajutor de nădejde atunci când vine vorba despre curățenie.
Datorită faptului că nu are proprietăți toxice și astfel că de-a lungul timpului, oamenii au început să o folosească la dezinfectarea obiectelor casnice, mai ales că este accesibilă și întâlnită des.
Pe lângă rolul de ”dezinfectant”, sarea mai are întrebuințări interesante. Am pregătit o listă cu unele dintre cele mai cunoscute dintre ele.
1. Ai probleme cu furnicile? Apelează la sare! Ai încercat cu o mulțime de soluții și nimic nu a avut efect, tot nu ai reușit să scapi de furnici? Ce ai spune dacă ai afla că soluția la problema ta este chiar la îndemână? Sarea este perfectă pentru lupta împotriva furnicilor, le ține la distanță de mâncare, ferestre și alte locuri din casă. Pune sare în zonele în care ai văzut furnici și totul se rezolvă.
2. Scoate petele de vin – Ai vărsat vin pe fața de masă sau pe covor? Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tamponezi pata cu șervețele de hârtie ca să absorbi lichidul, iar apoi adaugă cât mai multă sare. Aceasta va absorbi lichidul rămas în câteva ore, după care trebuie doar să aduni sarea de pe covor sau în cazul în care ai vărsat pe fața de masă, clătește-o cu apă rece.
3. Albește așternuturile sau fețele de masă îngălbenite din bumbac sau in! Sarea te ajută și în acest caz. Tot ce trebuie să faci este să le fierbi timp de o oră într-o soluție de sare în care adaugi și bicarbonat.
4. Petele de mucegai sau de rugină pot să îți strice bluza preferată, ce faci când te confrunți cu asta? Nimic mai simplu! Sarea te ajută să scapi ușor de petele de mucegai sau de rugină. Aplică pe zonele cu probleme un amestec de sare cu zeamă de lămâie, lasă-le să se bucure de razele soarelui pentru câteva ore și apoi clătește haina. Asta e tot!
5. Sarea este un remediu natural împotriva afecțiunilor respiratorii! Salinoterapia este foarte cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătății, în mod natural, fără chimicale, fără medicamente și efecte adverse. Haloterapia caută să replice microclimatul folosit în speleoterapie (lb. greacă speleos=peşteră), tratament practicat în minele de sare din Europa de Est încă din secolul al XIX-lea.
Acest tip de tratament a fost pentru prima dată menţionat în anul 1843 de către un cercetător polonez, iar începând cu acest an, recomandările medicilor de a efectua şedinţe de terapie în minele de sare au devenit din ce în ce mai dese.
Te așteptăm la Salina din Oraș pentru un tratament complet care îți va fortifica sistemul imunitar!