Sarea - întrebuințări și beneficii

Sarea este unul dintre cei mai eficienți și răspândiți conservanți. Cu sute de ani în urmă, valoarea acestui aliment, atât de prezent în zilele noastre, era foarte mare. Până la apariția frigiderului, sarea era un ajutor de nădeje în conservarea alimentelor. De asemenea, era folosită pentru proprietățile curative pe care le are.

De cele mai multe ori, sarea este folosită pentru a da gust mâncării, însă are și alte întrebuințări în casă. Îți prezentăm câteva dintre cele mai comune cazuri în care sarea este un ajutor important.

În cazul în care ai vărsat vin pe fața de masă sau pe covor, problema se rezolvă simplu. Tamponează bine pata cu prosoape de hârtie și pune apoi sare. Lichidul rămas va fi absorbit de sare, iar după asta, nu ai decât să ștergi locul cu un prosop.

Dacă ai probleme cu petele de mucegai sau de rugină pe haine, umezește-le cu un amestec rezultat din sare și zeamă de lămâie. După câteva ore în care le-ai lăsat la soare, clătește hainele și lasă-le la ustcat.

Așternuturile sau fețele de masă din bumbac care sunt îngălbenite, pot reveni la albul inițial dacă le fierbi o oră într-o soluție de sare și bicarbonat.

Cunoscută pentru proprietățile curative pe care le are, sarea este folosită până și în zilele noastre pentru diferite afecțiuni. Spre exemplu, un amestec din sare naturală, cimbru și apă călduță, calmează durerile de stomac.

Un săculeț cu sare grunjoasă încălzită, face minuni în calmarea durerilor reumatice. Același tratament se poate aplica în cazul durerilor de cap provocate de răceală, sinuzită sau gripă.

Băile cu sare sunt metode de relaxare foarte bine cunoscute. Pentru a îmbunătăți experiența poți adăuga câteva picături din uleiul aromatic preferat.

Dacă îți dorești o mască abrazivă și hrănitoare în același timp, amestecă în părți egale sare și ulei de măsline. Cu amestecul rezultat, masează-te ușor pe față și pe gât, dar ai mare grijă la zona ochilor. Lasă masca să acționeze cinci minute, după care îndepărteaz-o cu discuri de demachiat și spală-te cu apă călduță.

De asemenea, sarea este recunoscută pentru îmbunătățirea circulației. După baie, masează-ți corpul cu sare, apoi clătește-te cu apă călduță. Astfel, celulele moarte sunt îndepărtate, iar pielea ta este mătăsoasă și circulația îmbunătățită.

Și aerul salin are efecte benefice asupra sănătății noastre. În acest sens, sunt recomandate de medici specialiști, curele în saline. Ședințele de salinoterapie sunt indicate pentru afecțiuni precum astm bronșic, bronșită, rinită, sinuzită cronică sau infecții respiratorii repetate. Te așteptăm la Salina din oraș, pentru ședințe de relaxare și sănătate!