Cu toții știm că sezonul rece este cel în care suntem predispuși să răcim, însă ce ne facem atunci când această afecțiune reapare des și în alte sezoane? Care să fie cauzele? Și cum putem să evităm aceste situații?
Un adult răcește aproximativ de patru ori pe an, iar micuții mai des, de șase – șapte ori într-un an. Ce trebuie să reții este că răceala nu trebuie să dureze mai mult de 10 zile și trebuie tratată în urma unei vizite de specialitate.
De cele mai multe ori, simptomele acestei afecțiuni sunt declanșate de obiceiurile pe care le ai. În alte cazuri, de vină este de vină lipsa nutrienților din organism. Mai sunt și alte cauze care declanșează apariția răcelii, însă pe acelea nu le putem controla. Am pregătit o listă cu motivele care duc la apariția frecventă a răcelilor.
1. Lipsa somnului – Pentru orice persoana odihna are un rol important în menținerea stării de bine și implicit în buna funcționare a organismului. Un sistem imunitar puternic este susținut de un somn suficient, timp în care organismul se reface. Deci concluzia este simplă, dacă dormi puțin ești mai predispus să răcești, deoarece ești mai vulnerabil în fața virusurilor și a microbilor.
2. Rinita alergică este prezentă în viața ta – Nas înfundat și dureri de cap, sunt două dintre simptomele rinitei alergice. Astfel că dacă te confrunți frecvent cu ele ar trebui să iei în calcul și o posibilă rinită alergică. De multe ori se întâmplă ca această afecțiune să fie confundată cu răceala. Trebuie însă să ții cont că rinita alergică nu vine însoțită de o stare generală de rău și febră ușoară.
3. Stresul contribuie la declanșarea răcelii – În momentele de stres, organismul tău secretă cortizol. Acesta duce la slăbirea imunității și îți face organismul vulnerabil când vine vorba de boli infecțioase, așa cum este și răceala. Din cauza stresului adoptăm alte obiceiuri nesănătoase care contribuie la instalarea acestei afecțiuni. Spre exemplu, o alimentație dezechilibrată, săracă în antioxidanții necesari menținerii imunității.
4. Lipsa fierului din organism – Una din cauzele răcelilor frecvente este chiar carența de fier din organism. Anemia prin carența de fier este o afecțiune des întâlnită, astfel că este recomandat să îți faci periodic analize de sânge și un diagnostic sigur. Este posibil să te gândești că excesul de fier nu are ce să îți facă rău, însă te înșeli. În cazul excesului apar senzații de greață, vomă, constipație și de asemenea, poate să crească riscul apariției bolilor cardiace.
În câteva cuvinte, un sistem imunitar slab, este principalul factor care declanșează răcelile, în orice sezon. Un remediu natural și la îndemână pentru fortificarea imunității sunt ședințele de salinoterapie. Urmează un tratament complet la Salina din Oraș și vei observa îmbunătățiri ale stării tale de sănătate.