Odată cu sosirea primăverii, apar și alergiile de sezon. Printre ele, cea care afectează cele mai multe persoane este alergia la polen. Cum natura prinde viață în această perioadă și polenul începe să apară. Dacă avem parte și de o adiere a vântului, este foarte posibil să apară și alergiile.
De unde provine polenul?
Particulele de polen sunt eliberate primăvara, vara și toamna de copaci, de iarbă sau de flori. Purtate de curenții de aer, particulele duc la iritarea nasului, a gâtului și a ochilor. De asemenea, sunt și insecte care ajută la răspândirea polenului.
Cum se manifestă alergiile la polen? Dacă strănuți, te doare capul, ai nasul înfundat, îți lăcrimează ochii sau ai o senzație permanentă de mâncărime a nasului și ochilor, atunci te confrunți cu o alergie la polen.
Cum putem să prevenim alergiile la polen? Acestea sunt destul de greu de prevenit, din cauză că polenul este prezent pe toată durata primăverii. Deci, dacă ieșim din casă, sau deschidem ferestrele pentru a aerisi, avem contact direct cu particulele de polen.
Cu toate acestea, sunt câteva măsuri pe care le putem lua. Spre exemplu, este recomandat să nu ieșim din casă în zilele uscate, calde și în care bate vântul. De asemenea, după ploile scurte sau furtuni, este important să evităm plimbările în aer liber. Chiar dacă aerisitul este foarte important, este recomandat să nu ținem ușile și geamurile închise, în special dimineața. Acest sfat se poate aplica și când este vorba despre mașină. Pe durata călătoriei, oricât de scurtă este, nu deschideți geamurile.
Există și alternative naturiste. Spre exemplu, homeopatia, acupunctura, aromoterapia si salinoterapia. Unele au efecte rapide dar de scurtă durată, iar altele ajută la scăderea sensibilității la polen.
Pe lângă metodele de prevenire și alternativele naturiste sunt și soluții simple și naturale pentru reducerea simptomele alergice.
Unul dintre remediile vechi foarte cunoscute este cel cu faguri de miere. Dacă doriți să urmați acest ”tratament” natural tot ce trebuie să faceți este să mestecați zilnic, de câte șase ori, o bucățică de fagure timp de 20 de minute. Pentru a avea efecte, această cură trebuie ținută aproximativ trei săptămâni.
Oțetul de mere are și el efecte nebănuite când vine vorba despre reducerea simptomelor alergice. Ce trebuie să faci în acest caz? Bea în fiecare dimineață, o jumătate de cană de apă în care ai diluat o linguriță de oțet.
Salinoterapia este recomandata. Cel mai potrivit ar fi cu 2 saptamani inaintea debutului polenizarilor masive.
Exista foarte multe studii care au demonstrat ca salinoterapia prin haloterapie reduce considerabil frecventa atacurilor. Tot studiile au aratat ca in cazul anumitor alergii, rezultatele desensibilizarii au fost spectaculoasela peste 95% dintre pacienti.
Salinoterapia trebuie facuta dupa o schema de tratament pe o perioada mai lunga si anume: 1 cura de 10 sedinte urmata de 1 luna pauza, din nou o cura de 10 sedințe iar in funcție de rezultate urmează 3 luni (sau o luna) de pauză dupa care din nou o cură de 10 sedinte.
Programările se fac la numărul de telefon: 0754 843 367
În cazul în care simptomele se agravează apelează la sfaturile unui medic specialist!
Alergiile de polen pot fi cu adevărat un chin pentru multe persoane. Trebuie însă să găsim variante prin care să reducem simptomele alergice și să ne bucurăm de primăvară așa cum se cuvine!