Primăvara aduce un plus de culoare și energie în viețile noastre. De asemenea, aduce și schimbări în alimentația noastră. De cele mai multe ori, la începutul primăverii organismul este slăbit din cauza lipsei vitaminelor și a mineralelor din corp.
Un aspect de care trebuie să ținem cont este că alimentele de primăvară au un rol important în refacerea rezervei de antioxidanți dar ajută și la întărirea sistemului imunitar. În această perioadă este recomandat să introducem în alimentația zilnică cel puțin unul dintre alimentele specifice primăverii pentru a preveni apariția asteniei, a depresiei și a anemiei.
Un alt beneficiu important adus de legumele specifice acestui anotimp este că ajută la eliminarea toxinelor acumulate în perioada iernii. De asemenea, au un rol important în reducerea nivelului de colesterol. În cazul în care vreți să slăbiți, este recomandat consumul alimentelor de primăvară pentru că ajută la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor, fără să afecteze starea de sănătate.
Am pregătit un top al alimentelor de primăvară pe care trebuie să le introducem în dieta noastră zilnică.
1. Salata verde – Chiar dacă frunzele acesteia sunt sărace în calorii, au un conținut ridicat de minerale și vitamine, foarte importante pentru organism. Conținutul de fibre și antioxidanți scade riscul de cancer la colon.
2. Ridichea – Datorită faptului că are în conținutul ei vitamina C, fosfor, zinc și o parte din vitaminele B, ridichea este recomandată persoanelor cu ten sensibil. De asemenea, această legumă este cunoscută pentru conținutul ridicat de antioxidanți și în acest fel ajută în lupta împortiva cancerului. Cu un conținut scăzut de calorii și un procent ridicat de apă, ridichea este recomandată pentru persoanele aflate la dietă.
3. Urzicile – Acestea au un conținut ridicat de aminoacizi, vitamina A, B2, C și K, magneziu, fier, calciu, substanțe proteice și acid folic. Ajută la vitaminizarea și remineralizarea organismului. De asemenea, are efect detoxifiant, curățând sângele.
4. Spanacul – Dacă pe Popeye îl ajuta să fie puternic, nouă ne protejează și vederea. Spanacul este bogat în fier, calciu și acid folic. Este recomandat să-l introducem în alimentația noastră zilnică pentru că reduce riscul de cataractă.
Primăvara este un anotimp plin de vitamine și minerale! Trebuie să ne bucurăm din plin de cadourile pe care acest anotimp ni le face!