Borșul este un preparat specific bucătăriei românești la baza căruia stau binecunoscutele tărâțe de grâu. Acesta are un gust acru și înțepător prin care, în mod normal, acrim ciorbele românești. Foarte puțină lume știe, însă, că acest aliment are efecte terapeutice deosebite dacă este preparat în mod tradițional.
Borșul este un tonic natural și conține multe minerale, complexul de vitamine B, vitamina C, enzime, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Din acest motiv, acest aliment folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sănătate.
Borșul are efecte incredibile în cazul următoarelor afecțiuni respiratorii: astm, bronșită sau sinuzită. Pentru tratarea lor se beau câte două căni de borș preparat în mod tradițional timp de 3 săptămâni. Pe lângă vindecarea acestor afecțiuni, alimentul minune ajută și la preîntâmpinarea agravărilor și recidivelor.
În cazul în care oboseala cronică și-a făcut simțită prezența în viața voastră, borșul vă poate ajuta. Pentru revigorarea rapidă a organismului și a sistemului nervos, se bea un sfert de litru de borș dintr-o dată.
Boșul natural previne infarctul și redă sănătatea inimii, fiind cunoscut și pentru calitatea sa de a scădea tensiunea, nivelul colesterolului și glicemiei. Este considerat de către specialiștii în nutriție un remediu excelent pentru bolnavii cardiaci ce suferă de infarct miocardic, hipertensiune arterială și alte boli de inimă.
Borșul este foarte important în combaterea anemiei. Fiind bogat în vitamine, mai ales vitamina C și minerale, este indicat să fie consumat pentru vitaminizare, astfel prevenind anemia. De asemena, este recomandat pentru toate problemele de ficat și fiere, deoarece curăță și fortifică organele interne.
Borșul, un aliment ce are o istorie de sute de ani în bucătăria tradițională românească, cunoscut pentru gustul bun pe care îl dă ciorbelor are și efecte incredibile asupra organismului. Cu toate acestea, nu este recomandat persoanelor cu probleme gastrice, care ar putea să nu îl tolereze.