Apariția-afecțiunilor-respiratorii---un-risc-în-perioada-de-toamnă

Ploile, variațiile umidității și vântul, prezente toamna, slăbesc sistemul imunitar și, astfel, riscul apariției afecțiunilor respiratorii este tot mai mare.

Astmul bronșic este una dintre cele mai grave afecțiuni cronice ale sistemului respirator. Pe lângă inflamarea căilor respiratorii, la capitolul simptome sunt incluse și dificultăți în respirație, tuse și senzație de sufocare. Primăvara și toamna această afecțiune se manifestă mai agresiv, iar crizele sunt cauzate de variațiile de temperatură, nivelul umezelii dar și de înmulțirea factorilor alergici. În această perioadă, cei care suferă de această afecțiune respiratorie trebuie să se ferească de răceala și gripa care pot declanșa crize foarte severe de astm.

Sinuzita și rinita sunt și ele afecțiuni des întâlnite în această perioadă a anului. Cei mai afectați sunt în special copiii, bătrânii și bolnavii cronici. Aceleași cauze declanșează și aceste două afecțiuni. Temperaturile variate, nivelul umidității și vântul din această perioadă și, în principal, slăbirea sistemului imunitar declanșează sinuzita și rinita.

O metodă de a preveni apariția acestor afecțiuni respiratorii este
fortificarea imunității.

Produsele apicole sunt considerate excelente stimulente ale sistemului imunitar. Mierea, polenul, lăptișorul de matcă sau propolisul au un conținut ridicat de vitamine, minerale, enzime, proteine și aminoacizi, toate acestea fiind necesare organismului în lupta cu factorii dăunători.

Cătina conține de două ori mai multă vitamina C decât măceșele și de 10 ori mai multă decât citricele. De asemenea, are în conținut și vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F dar și calciu, fosfor și betacaroten.

Igiena, sportul și alimentația joacă și ele un rol important când vine vorba despre un sistem imunitar puternic.

O altă metodă eficientă de întărire a sistemului imunitar este o terapie 100% naturală și anume salinoterapia! Aceasta este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca fiind un remediu natural ideal pentru sănătatea plămânilor și a întregului aparat respirator. Fie că vorbim despre afecțiuni respiratorii cronice sau de tip dermatologic, răceli sau gripe, pe parcursul anilor tot mai multe studii medicale au ajuns la concluzia că salinele au calități terapeutice pentru tratarea acestor probleme.

Cu o simplă vizită la Salina din Oraș îți poți ameliora afecțiunile pulmonare și să își crești imunitatea prin intermediul unei terapii naturale.

PS: Vino pentru prima dată la Salina din Oraș, iar noi îți facem cadou, o ședință gratuită! Mai multe detalii găsești pe pagina noastră de Facebook!