9 sfaturi care te pot ajuta să scapi de răceală și afecțiunile care pot apărea în sezonul receSuntem în anotimpul rece, motiv pentru care este necesar să știm ce tipuri de afecțiuni ne pot pândi, pentru a ne putea apăra de ele.

Da, iarna este un anotimp superb, ne place să mergem la ski, să patinăm, dar acest sezon poate fi și anotimpul răcelilor. Vestea bună este că toți ne putem menține o stare bună de sănătate, dacă știm să luăm măsurile necesare de prevenție.

Știai că există peste 100 de virusuri care pot duce la răceală (una dintre cele mai frecvente afecțiuni din lume)? Odată ce virusul pătrunde în organism, prin căile respiratorii, se multiplică și provoacă mai multe simptome precum:

 – nas înfundat;

 – dureri de gât;

 – ochi înlăcrimați;

 – strănuturi;

 – febră;

 – dureri articulare;

 – tuse;

 – congestie nazală.

Aceste simptome, care duc la răceală, pot dura între o săptămâna și chiar două. Astfel este foarte important să preveniți apariția răcelii sau dacă sunteți deja răcit să luați măsuri pentru a scăpa cât mai repede și ușor de ea.

Sfaturile noastre?

1. Evitați activitățile inutile în sezonul rece și feriți-vă de statul în aer liber pe timp îndelungat;

2. Stați în încăperi călduroase cât mai mult timp și consumați lichide călduțe sau la temperatura camerei cât mai des – ceaiuri naturale, sucuri de fructe și legume (bogate în vitamina C, despre care știm cu toții că este un aliat împotriva răcelii);

3. Încercați produsele naturiste, fie că vorbim despre pastile, siropuri sau ceaiuri;

4. Întăriți-vă rezistența și imunitatea la virusuri printr-o alimentație corectă, bogată în nutrienți, fructe și legume;

5. Odihniți-vă suficient de mult, somnul este foarte important pentru funcționarea optimă a organismului;

6. Exercițiile fizice sunt și ele importante pentru a vă consolida rezistența organismului. Cel puțin 30 de minute pe zi de sport vor aduce beneficii majore în viața voastră.

7. Este de asemenea important să păstrați o umiditate ridicată în casă, pe timp de iarnă, atunci când sursele de încălzire sunt pornite. Aerul uscat, afectează mucoasa din cavitatea nazală și orală și creează un mediu propice prin care virusurile intră în organism;

8. Spălați-vă pe mâini cât mai des;

9. Evitați contactul direct cu cei răciți.

Un alt remediu natural împotriva răcelilor este haloterapia. Acest tip de tratament poate preveni, ameliora și trata afecțiunile respiratorii și nu numai, cu ajutorul aerosolilor salini. De-a lungul anilor au fost efectuate nenumărate studii medicale în saline, fiindu-le demonstrate calitățile terapeutice în cazul afecțiunilor respiratorii cronice și al celor dermatologice.