Alergiile apar primavara,vara si toamna. Intretinerea alergiilor, dar si agravarea lor este data de umiditatea excesiva, caldura, poluarea excesiva si de praf.
Modalitatea in care simptomele si disconfortul alergiilor pot fi diminuate sunt: pe langa administrarea tratamentului specific, salinoterapia este recomandata. Cel mai potrivit ar fi cu 2 saptamani inaintea debutului polenizarilor masive.
Exista foarte multe studii care au demonstrat ca imunoterapia prin haloterapie reduce considerabil frecventa atacurilor. Tot studiile au aratat ca in cazul anumitor alergii, rezultatele desensibilizarii au fost spectaculoasela peste 95% dintre pacienti.
Imunoterapia trebuie facuta dupa o schema de tratament pe o perioada mai lunga si anume: 1 cura de 10 sedinte urmata de 1 luna pauza, din nou o cura de 10 sedinte urmata de 3 luni pauza, din nou 10 sedinte urmate de 6 luni pauza.
Dupa incheierea tratamentului de fond fiind necesar o serie de 10 sedinte la interval de 6 luni pe o durata de minim 5 ani. Dupa care tratamentul de fond fiind o cura de 10 sedinte/an sau dupa necesitate. Imunoterapia nu are reactii adverse sistemice.
Sfaturi practice :
1. Evitarea iesirilor in aer liber dimineata pana in ora pranzului deoarece concentratia de polen este maxima.
2. De asemenea daca bate vantul – aerisirea locuintei seara si spalarea sitei de la geam foarte des deoarece se incarca cu polen sau alti factori alergeni.
3. Curatarea locuintei si stergerea prafului foarte frecvent.
4. Lenjeria de pat spalata la temperaturi ridicate si uscarea rufelor in interiorul locuintei pentru a evita depunerea alergenilor.
5. Tot odata se recomanda folosirea detergentului lichid deoarece nu intotdeauna detergentul solid se dizolva in totalitate.
6. Spalarea parului dupa fiecare plimbare in aer liber.
7. Pastrarea umiditatii constante in locuinta si anume intre 35-55%. Peste 55 % se creeaza conditii favorabile dezvoltarii fungilor si acarienilor.
8. Folosirea aceleiasi game de produse de igiena. Schimbarea lor dauneaza organismului.
Specii de plante care produc alergii:
MAI: plopul, platanul, liliacul, papadia, fagul, pinul, salcia, mesteacanul, frasinul, stejarul ;
IUNIE: papadia, ovazul, secara, graul, orzul, teiul;
IULIE: orzul, porumbul, iarba, papadia, rapita, ovazul, socul, secara, graul.
Cele mai periculoase specii de plante sunt si cele mai frecvent intalnite: pipirigul(rugina), talpa gastei, pelinul, ambrozia precum si marea majoritate a buruienilor. Polenul poate calatorii zeci poate sute de km, afectand in masa persoanele cu teren atopic.
Pentru prevenirea sau ameliorarea alergiilor va asteptam cu drag la Salina din Oras!
P.S Daca ti-a placut informatia din acest articol, am aprecia daca i-ai da un SHARE pe Facebook, cu siguranta ii va ajuta si pe prietenii tai.